Skip to main content

Završio prvi međunarodni festival elektroničke glazbe u Zagrebu – #welovesound

Zagreb je ovog vikenda bio domaćin prvog međunarodnog festivala elektroničke glazbe, Sonusovog welovesound festivala koji se održao u petak, subotu i nedjelju na nekoliko lokaciju u Zagrebu.

Piše: 


Par tisuća ljudi plesalo je uz jedne od najvećih imena svjetske elektroničke scene tijekom 2 dana i 2 noći festivala.

Festival su otvorili nastupi legende techno zvuka – Chris Liebinga u klubu Boogaloo i jedne od najvećih svjetskih zvijezda – Loco Dicea u klubu The Best Venue Hall. Uz Liebinga nastupile su domaće snage: Labud, Shipe, Senno, Matya i F.O.R.M. live. Publiku su za Loco Dicea zagrijali Marina Karamarko i Mimi. Oba partyja obilježila je odlična atmosfera, puno pozitivne energije i ovacija publike koju su izvođači apsolutno zaslužili.

Drugi dan festivala obilježio je dnevni party na otvorenom, u Sportskom parku Mladost, uređen u ambijentu koji je ponekim ljudima ostavio dojam kao da su nekoj od svjetskih party destinacija i za kojeg kažu da u Zagrebu još nisu doživjeli. Na open air dijelu WELOVESOUND festivala nastupila je jedna od najbitnijih dama svjetske techno scene – tINI, članovi Fuse ekipe – Enzo Siragusa i naš Mariano Mateljan, slovenski DJ svjetskog glasa Valentino Kanzyani, domaća podrška s trenutnom adresom u Berlinu – Homeboy. Open air je zatvorila legenda Timo Maas. Vrući ljetni dan, divna energija i zvuci najkvalitetnije elektroničke glazbe na sceni danas, rasplesali su zagrebačku publiku do ponoći.

Noćni dio programa nakon open aira preselio se u zagrebačke klubove Johann Franck i Opera gdje su za ples bili zaduženi Timo Maas, Miguel Campbell, Gauthier, Felver, Kristijan Molnar i Ivan Mastermix.

Festival je završio afterpartyjem za kojeg su bili zaduženi članovi Fuse London kolektiva. U nedjelju, u klubu The Best Venue Hall najvjerniji partijaneri su uživali do 14h u nastupu Archie Hamiltona, Enzo Siraguse, Rosska i Valentina Kanzyanija.

Organizatori WELOVESOUND festivala su se putem socijalnih mreža zahvalili svim posjetiteljima koji su došli podržati prvo izdanje ovog festivala i pozvali ih na svoj slijedeći događaj, 5. rođendan Sonus festivala na Pagu. Ovaj renomirani festival i jedan od 15 najboljih svjetskih techno festivala ove godine će se održati od 20. do 24. kolovoza.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web