Skip to main content
  • 17.03.2018.

Američka vlada mogla bi do 2021. odobriti MDMA u svrhu liječenja

Velikom novom studijom, MDMA ili Methylenedioxymethamphetamine ili jednostavno po ulički ecstasy, do 2021. mogla bi biti odobrena od strane vlade u SAD-u, a sve zahvljajući UK ecstasy guru-u iz 90-ih, Nicholasu Saundersu.

Piše: 

Prije interneta, ako ste željeli znati što je u vašim tabletama, postojale su dvije mogućnosti: uzeti jednu i saznati iz prve ruke ili stupiti u kontakt s čovjekom koji je nekad poznat kao britanski ecstasy guru, Nicholas Saunders. Autor niza alternativnih vodiča i osnivač raznih samopomoćnih hipijevskih zajednica, Saunders je bio istaknuti član britanske kontrakulturne scene od 70ih godina pa sve do fatalne nesreće u Južnoj Africi 1998. godine. U posljednjim godinama života posvetio se pružanju podataka s preciznim podacima o drogama, osobito MDMA.

Jedna od glavnih ciljeva za svog života, Saunsersu je bilo omogućiti informacije dostupnima svakome. Bio je jedan od prvih koji je javnosti iznosio detalje testiranja droga s festivala i klubova i to putem web stranice ecstasy.org. A zasigurno ste čuli za njegovu knjigu E is for Ecstasy gdje se bavio anegdotalnim svjedočenjima na temu MDMA, koje je bila jedan od najcjelovitijih resursa toga vremena.

Sada, dva desetljeća nakon njegove smrti, MDMA je podijeljen predmet u UK, ali njegov legitimitet kao terapeutski lijek u SAD-u udaljen je samo nekoliko godina, zahvaljujući MAPS. Njezin osnivač Rick Doblin ujedno je pomogao donijeti knjigu E is for Ecstasy u Ameriku. Ako završna faza njihovog istraživanja ide ka dobrom putu, MDMA će biti odobrena od strane FDA za PTSP do 2021. godine.

O 107 osoba s kroničnim PTSP-om podvrgnutih 12-tjednom terapijskom tečaju, nevjerojatnih 68 posto više ne odgovara dijagnostičkim kriterijima za PTSP.

"Kada ljudi vide vijest misle da im dajemo bocu MDMA tableta na korištenje svaki dana. To je suprotno od onoga što namjeravamo. Sudionici terapije primaju tri do šest tableta tijekom cjelokupnog tromjesečnog programa." – rekao je Brad Burge, direktor MAPS-a.

[Izvor]

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop