Skip to main content
  • 19.05.2022.

Corti Organ: -Legendary festival se vraća na jesen. Imamo već datum-

Prva večer Future Scope festivala na Live stageu je bila obilježena melodičnim trance zvukom

Piše: 

Zagrijavanje za Paul Van Dyka i Maura Picotta su odradili domaći momci iz Corti Organa s kojima smo stigli popričati prije nego što su izašli na pozornicu i krenuli tjerati kišne oblake.

Dvoje vas je u Corti Organu, jedan iz Njemačke, drugi iz Hrvatske. Kako to funkcionira, kako ste se upoznali?

Odrasli smo u Njemačkoj i prijatelji smo od osnovne škole. Praktički smo najbolji prijatelji oduvijek, a glazba nas je još više približila i spojila kako za DJ-ing i produkciju tako i za sve ostalo u životu.

Kako ste došli do svog zvuka, je li trance nešto što vam se sviđalo od malih nogu?

Da! Bilo je to vrijeme sredine do kasnih 90-ih, kada je taj zvuk bio velika stvar. Zavoljeli smo ga i slušali bismo ga po cijelu noć vikendima. Nakon toga smo počeli miksati i onda producirati!

Nedavno ste objavili kratki video na društvenim mrežama gdje ste bili u studiju i radili novu muziku koja zvuči nešto drugačije nego inače što smo navikli od vas?

Mogu reći da dosta eksperimentiramo. Ta pjesma iz videa ima Future Rave zvuka u sebi, zove se Polarity i službeno je objavljena! Imamo dosta stvari u pripremi koje možda ne biste očekivali od nas, tako da nas samo pratite. Također, uvijek kažemo istu stvar kao i Armin Van Buuren, ne budite zatvorenici vlastitog zvuka. Mi moramo rasti s našim zvukom.

U budućnosti ćemo definitivno raditi trance, ali isto tako pokušavamo eksperimentirati s recimo dodavanjem Future Rave elemenata. Naša sljedeća pjesma je nešto komercijalnija, onda imamo pjesmu s uplifting trance zvukom koja također dolazi. Ne želimo raditi istu stvar cijelo vrijeme. Kombiniramo zvukove i definitivno želimo pomoći u tome da trance postane još popularniji, kao i ponovno vratiti trance na mainstage i velike pozornice!

Kada sljedeća pjesma izlazi van?

10. lipnja! Bit će nešto drugačija, više trance pop pjesma s vokalima baš za ljeto. Objava će naravno biti popraćena i s klupskim mixom.

Nedavno ste posjetili A State of Trance studio kako bi odradili guest mix za legendarni radijski show. Kako je prošlo?

To je bio dolazak kući, ipak je to dom trancea. Uvijek je odlično tamo biti, razgovarati i dijeliti strast s ljudima koji vole istu glazbu. Jednostavno odlično.

Osim što ste DJ-ejevi i producenti, vi ste i organizatori festivala. Doveli ste trance festival u Hrvatsku. Kako je došlo do toga?

Poprilično jednostavno. Jedan dio Corti Organa je iz Hrvatske i mi smo često u Zagrebu. Vidjeli smo da je dosta festivala organizirano na Zrću i u ostatku Hrvatske od strane Engleza i Nizozemaca. Stoga smo rekli Woodyju, našem prijatelju i menadžeru, kako mi to možemo sami napraviti, jer zašto bi to radili recimo Britanci, kad mi možemo dovesti trance u Hrvatsku. Woody je imao kontakte i rekao da krenemo s prvim festivalom koji će imati veliko ime, mi smo doveli Paul Van Dyka i onda još mnoga druga poznata imena.

Posljednji Legendary festival se održao na jesen prošle godine. Imate li već sad planove za neko sljedeće izdanje?

Imamo plan za listopad. Zapravo već imamo datum, 15. listopada! Zasad ne možemo reći ime headlinera, ali ćete ga otkriti uskoro.


Novinar Toni Jurić razgovarao je s Corti Organ tijekom Future Scope festivala

Već ste imali priliku nastupati s Paul Van Dykom, kakav je osjećaj dijeliti pozornicu s takvom legendom?

Odličan! Već smo nekoliko puta s njime nastupali, kao recimo na Legendary festivalu. Uvijek je čast biti s njim, a nastupati ispred njega dok je on tu je vrlo lijepo!

Na prvom smo festivalu sezone, što vas čeka dalje, kakav je plan za ostatak ljeta?

Imamo nekoliko festivala u planu. Vraćamo se u Hrvatsku za Forestland festival gdje ćemo nastupati na drugom danu, zatim imamo Nature One festival u Njemačkoj. Onda se naravno vraćamo u Hrvatsku opet za naš Legendary festival. Tu su naravno i još neki drugi nastupi koji će se dogoditi.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2