Skip to main content
  • 1.03.2023.

David Morales: -Dolazim iz vremena kada je DJ svirao cijelu noć-

Povratak korijenima house zvuka uz house legendu na rasporedu je za vikend u Boogaloo

Piše: 

Ovog petka 3. ožujka, kultni David Morales ponovno se vraća u Hrvatsku i to u zagrebački Boogaloo. Na sceni djeluje nekoliko desetljeća, odradio je preko 500 remixeva, svirao maratonske setove diljem svijeta te je rado viđen gost Hrvatske.

Ususret njegovom gostovanju u Zagrebu, razgovarali smo s kultnim DJ-om i prisjetili se njegovog prvog nastupa u Hrvatskoj, dotakli se stanja na sceni, dugi i kratkih setova te još ponešto.

Pozdrav Davide, kako ide? Jeste li se uspjeli odmoriti što od početka godine ili je već krenula turneja?

Imao sam jako zaposlen početak godine! Nasreću za vrijeme pandemije koronavirusa imao sam dvije godine za napuniti baterije hahaha.


Kultni ste DJ, na elektroničkoj sceni ste od njenih samih početaka. Kako komentirate trenutno stanje na sceni?

Nemam ništa loše ili negativno reći o trenutnom stanju kako house glazbe tako i elektroničke scene. Postoji dosta novih podžanrova koji se sviraju, a meni se sviđaju. Tu je također i dosta novih dobrih i kvalitetnih producenata.

Toliko dugo ste na sceni, što vas još drži motiviranim za nastupe, turneje, studio i produkciju?

Jednostavno ovo je cijeli moj život i volim ga. Nikad nisam ovo radio da budem poznat, već jer volim glazbu tako da me to drži aktivnim DJ-om već 45 godina!
 

Nedavno je vaš tjedni stream “Sunday Mass” proslavio treći rođendan, čestitke! Idemo se malo vratiti nazad u prošlost, jeste li očekivali da će projekt ovoliko trajati?

Nikad nisam mislio da ću raditi “Sunday Mass”, ali evo me tu! Projekt me je približio publici više nego ikad. Dao mi je platformi da mogu svirati što god želim i da testiram novu glazbu. To mi je najdraža gaža koju radim, uživam u njoj i ne znam gdje će me evolucija njega dovesti.

Često znate spomenuti da niste fan kratkih setova…

Dolazim iz vremena kada je DJ svirao cijelu noć, što bi znači da si morao imati glazbe i biti spreman za set od 6 do 8 sati. To je jedini način da se eksperimentira i ispriča priča.

Nedavno ste se pohvalili slikom iz studija na društvenim mrežama. Nova glazba u najavi?

Uvijek radim na novoj glazbi! Bio sam u Londonu sa svojim “A” timom koji su moji prateći vokali, tako da smo zajedno radili na novim trakama.

Kroz karijeru ste napravili više od 500 remixeva, što je definitivno obilježilo vašu karijeru. Jel’ još uvijek uživate radeći njih ili ste ipak fokusirani samo na vlastitu produkciju?

Posljednjih godina sam fokusiran na vlastitu produkciju i trake. Nisam više toliko za produciranje obrada. Jedino ih znam napraviti s vremena na vrijeme kada mi se neka traka baš svidi.

Miljenik ste publike “stare garde” hrvatske elektroničke scene, ali i cijele regije. Imate li možda neko sjećanje, anegdotu kada ste vamo nastupali među prvim putevima?

Volim Hrvatsku i nastupati u njoj! Prvi put sam svirao odmah nakon vašeg rata, tada klubovi nisu praktički ni radili. Gaža je bila na otvorenom sa sound systemom kojeg su doveli samo radi mene. Nakon toga sam 10 godina nastupao u Primoštenu u Aurori gdje mi je bilo odlično. Vrhunski razglas, setovi od 8-9 sati i nekoliko tisuća partijanera na jednom mjestu gdje je house zvuk samo bio bitan. Odlična vremena su bila to na kraju 90-ih, početkom 00-ih.

Za vikend nam ponovno stižete u Hrvatsku, nastupate u zagrebačkom Boogaloo. Što možemo očekivati od vašeg seta ili ćete vidjeti kako će večer ići?

Haaa! Nemojte ništa očekivati, ali evo da otkrijem, svirat ću dosta novih neobjavljenih traka.

Neke riječi za kraj…

Volim Hrvatsku, vidimo se za vikend!

___

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entria te na svim Entrio prodajnim mjestima po cijeni od 20€.

FB EVENT: David Morales – Back To The Roots

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2