Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Future Scope festival 2023: Na Jarun stižu Paul Kalkbrenner, Jeff Mills…

Future Scope, višestruko nagrađivani i najdugovječniji hrvatski klupski program 21. godišnjicu postojanja proslavit će spektakularnim dvodnevnim techno eventom koji će se održati na zagrebačkom Jarunu 12. i 13. svibnja uz najjača gostovanja do sada

Piše: 

Kako smo i ranije pisali impresivan line-up u petak 12. svibnja otvaraju Jeff Mills i Derrick May, osnivači i legende detroit techno zvuka, čija je revolucionarna produkcija oblikovala glazbenu industriju i inspirirala generacije umjetnika. Oboje su prepoznatljivi po svojim glazbenim inovacijama koje su doslovno definirale žanr.


Foto Felix Stein

JEFF MILLS je jedan od najznačajnijih producenata modernog doba, suosnivač Underground Resistancea i jedan od glavnih aktera u definiranju techno glazbe. Kao jedan od pionira umjetnosti miksanja na tri i više gramofona, Mills je poznat i po nadimku The Wizard koji je dobio koristeći u svojim setovima više od 70 ploča na sat!

DERRICK MAY je doslovno techno institucija i suosnivač The Belleville Three (skupa s Juan Atkinsom i Kevin Saundersonom) koji je stvorio "detroit techno". Njegove pjesme "Strings of Life", "Nude Photo" i "The Dance" techno su klasici koji se i danas puštaju u klubovima i na festivalima. Techno nostalgičari bit će sretni jer na line-upu u petak svoje mjesto našli su i doajeni hrvatske techno glazbe Petar Dundov i DJ Kiki.

PAUL KALKBRENNER, jedno od najvećih imena suvremene elektroničke glazbe, nastupit će na rođendanskom eventu Future Scope u subotu 13. svibnja. Kalkbrenner je pionir njemačke techno scene s bogatim diskografskim opusom, a njegova najuspješnija pjesma "Sky and Sand" postala je veliki hit u Njemačkoj i svijetu te se pojavila u kultnom njemačkom filmu "Berlin Calling".

Njegovi live nastupi su nezaboravni, a Kalkbrenner je redovan izvođač na najprestižnijim eventima poput Coachelle i Tomorrowland festivala. Na ovom eventu u Zagrebu će se pridružiti i domaće techno snage Dj Jock, Shipe i Neroa.

FB Event

Early Bird ulaznice u prodaji na Entriu

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom