Skip to main content
  • 8.11.2018.

Drum & Bass nada Balkana – Vu Skeng

Luka Vuckovic poznatiji kao Vu Skeng, mladi je DJ i producent iz Novog Sada koji se sa drum & bass kulturom upoznao prije 4 godine, a prvi put je stao za playere sa svojih 18 godina.

Piše: 


Ovim putem povodom gostovanja na drugom Bass Couture presents partyu 09.11.2018 u Pločniku odlučili smo mu postaviti par pitanja.

1.    Predstavi se naši čitateljima….

Pozdrav, ja sam Luka Vuckovic iz Novog Sada. Fun fact, sa svoje dvije godine, preselio se za Ameriku, sa tim dolazi i maternji jezik, engleski. Već u trećoj godini života sam se zaljubio u ritam i u muziku generalno.

2.    Kako i gdje je krenula strast za muzikom?

Strast za muzikom je krenula sa kvalitetnim i starijim zvukovima rap muzike, pomalo i starijeg housea! Privukla me je poetika i ritam, uopće, cijeli pokret. Kao klinac, krenuo sam sa bubnjevima da bi na Kapueru naučio svirati sve njihove instrumente. Tek sa svojih 16 godina sam odlučio da tu strast i ljubav podijelim sa drugim ljudima svojim DJ-ingom, a i poslije 3 godine, svojom produkcijom.

3.    Koji tren te okreće drum and bass muzici, te zašto baš taj žanr muzike?

Uvijek sam gotivio duboke, masne i prljave zvukove i kao sto rekoh ranije, obozavam ritam. Kada sam prvi put čuo Drum & Bass bio sam u šoku, jer po meni i po mom ukusu ne postoji bolji žanr muzike sa boljim ritmom i uzdizajućim zvukovima. Momentalno sam se zaljubio u taj kick i snare!

4.    U Zagrebu nam namjeravaš predstaviti svoj novi EP War, pa nam reci malo o svojoj produkciji.

Pa, kako ja to gledam, tek sam krenuo. Ima još previše toga da se naučim i gledam da iz dana u dan unapređujem svoju produkciju najviše moguće. War EP je samo pocetak, moje prve dvije trake koje će biti izdate na Strictly Deep Dnb stranici. Mogu samo da vam kažem, tek ćete me slušati!

5.    Do sada si svirao na nekim velikim stagevima i dijelio pult sa impresivnim imenima. Tko je bio netko tko te najviše impresionirao od tog silnog društva?

Uf! Jel mogu da kažem SVI?! Pocevsi od Drop Sensei ekipe koja me je uvela u sve to i kojima ću uvek beskrajno biti zahvalan. Naravno tu je Danilo aka. Rcallz koji mi je dao par uputa i caka što se tiče DJ-inga. Mnogo korisnih savjeta prije ulaska na srpsku dnb scenu.

6.    Pripremaš li neke nove datume na koje bi trebali obratiti pažnju?

Trenutno nemam nekih većih planova, no čim imam nešto za podijeliti prvi ćete znati.

7.    Kakav zvuk te najviše privlači unutar dnb-a?

Trenutno me najviše privlače mračni rolleri, duboki zvukovi etc. Uvijek sam volio rollere, ali sam počeo da ih vrtim tek prije nešto više od godinu dana. Prije toga sam puštao isključivo liquid i neurofunk.

8.    Sa kojim izvođačem bi volio svirati i zašto?

Sa Monty-em, jer čovek bukvalno gori u posljednje vreme.  Ako mene pitate, nema lošu traku i najjači je newcomer! Volio bih dijeliti binu sa njim jer mi je trenutno najveća inspiracija!

9.    Kako vidiš razvoj drum and bass i bass glazbe općenito u dijelovima svijeta?

Iskreno se nadam da će biti sve više i više zastupljeniji jer dnb scena generalno ima nešto što rijetko koja scena ima. Odlicne ljude i mnogo ljubavi i hypea, a mislim da nam je to kao društvu mnogo potrebno. Pogotovo sad.

10.    Za kraj hvala na razgovoru i ako bi podijelio sa nama neku anegdotu koja ti se uhvatila u sjećanje bilo da si nastupao ili da si samo prisustvovao nekom partyu.

Sjećam se jednom dok sam vrtio, neki pijani lik je dosao i ugasio cijeli produžni. Ugasio se apsolutno cijeli party i ljudi su samo odjednom krenuli da vrište, zvižde i tapšu. Thanks for having me i želim da vas vidim sve na partyu 9.11. u Pločniku, bit će vatre.

Bigups Bass Couture!

One love.

Intervju napravio FrenkyBoy – Bass Couture

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2