Skip to main content

Felix Raphael (Live): -3000Grad pokreće melodična i chill osjetila-

Felix Raphael (Live) ima izraženu sklonost prema organskim i etničkim elementima, najvažnija mu je melodija i harmonija koja vas može emotivno obuzeti, dok vam u tijelu vibrira house groove

Piše: 


Kako trenutno radi s nekim od najvećih i najutjecajnijih umjetnika na sceni kao što su Ben Böhmer, Oliver Koletzki, Bookashade i Tinlicker, njegovo ime više nije tako nepoznato. Tijekom njegovog glazbenog podrijetla (kao vokal, sviranje u bendovima ili DJ-ing) s vremenom je prevladala želja da bude Live Act. Njegov live i izvedba pomno su razvijeni, u kojima on spaja vlastite produkcije s vokalom uživo i jammingom. Felix se inkarnira kao fuzija emotivnih klupskih zvukova iz Berlina zajedno s organskim zvukovima sa svih svjetskih širina.

U vašem glazbenom radu osjeti se melodična progresija, ljubitelj ste više melodičnog i opuštenijeg zvuka nego bržeg i tvrđeg bpma?

Uvijek sam se više bavio melodičnim produkcijama jer moja umjetnička pozadina dolazi iz moje kantautorske prošlosti. Ali isto tako mogu uživati ​​u bržoj i tvrđoj glazbi kada je riječ o kasnim satima 🙂

Rezident ste 3000Grad kolektiva, koliko dugo djelujete i kako ste došli do suradnje s kolektivom?

3000Grad je zapravo bila jedna od prvih velikih izdavačkih kuća na kojoj sam imao priliku izdati tako da će uvijek biti nešto posebno za mene. Kako su Stephan i Molle također objavili remikse na mojoj etiketi YION, mislim da postoji još poveznica u svemu tome.

Uskoro dolazite s 3000Gradom na Zrće, jeste li upoznati općenito s jadranskom elektroničkom scenom?

Zasad nisam baš upoznat, ali to mi se čini još zanimljivijim puštati tamo da doživim nešto novo.

Kakav vibe i energiju možemo osjetiti s 3000Grad na Zrću? Razne inovativne forme elektroničkog zvuka?

Po mom mišljenju 3000Grad kombinira oboje, djela koja svojim zvukom pokreću naprijed i djela koje pokreću više melodična i chill osjetila pa mislim da će se za svačiji ukus naći ponešto da zarone dublje u zvukove!

Koristite li često svoje vokale u elektroničkim kompozicijama?

Da, budući da je to važan dio mog glazbenog puta, on je u većini mojih produkcija i dio mog Live Showa, kao i udaraljke i moja gitara.

Popričali smo sa Felixom uoči njegovog nastupa na skorašnjem festivalu 3000Grad am Meer koji se po prvi put u Hrvatskoj održava od 9. do 12. lipnja na Pagu u klubu Kalypso. Mali intimni boutique festival istoimenom kolektiva koji slovi za instituciju njemačke elektroničke scene navodi da će glazba biti od house do techno i downbeata, a festival ima 3 floora: Chill floor je u kampu udaljenom 10km od Zrća, dok su dva floora na samoj plaži ispred Kalypsa i u klubu.

∞ 3000Grad KAMP & ULAZNICA ∞
bit.ly/Ticket-Travel-Hosting_3000GradAmMeer

∞ SAMO ULAZNICA ∞
https://bit.ly/Only-Ticket_3000GradAmMeer

FB EVENT
3000Grad am Meer ~ Insel Pag / Kroatien

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop