Skip to main content
  • 3.10.2016.

Insolate: Sviđa mi se energija koju Insolate izvlači iz mene!

Dvadeset godina u glazbi, jedna žena prošla je put od Sunčice kao teenagerke na osječkim podijima, da bi stala za gramofone kao Miss Sunshine i nedavno iznova kao supernova bila rođena kao drugi svjetlosni objekt pod aliasom Insolate.

 
Kao DJ, producenticu, vlasnicu vinyl only labela i neumornu promotoricu svega lijepog i glazbenog, Sunčicu ste mogli zateći u klubvima i festivalima kao što su Rex, Tresor, Club d’Anvers, ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest…
 
Kako je sve započelo, kako je došlo do stvaranja "Out of Place" labela, kako jedna Miss Sunshine promijeni perspektivu i transformira se u Insolate, što nas čeka na podiju Jungle 8. listopada i zašto je TRAUM tako uspješan? Na sve ovo odgovori slijede u ugodnom dijalogu niže, pa se udobno smjesti i uživaj. 

 
1. Pozdrav Sunčice i dobro nam došla na Klubsku. Pa da odmah započnemo. Kako je za tebe krenula glazbena priča i sjećaš li se prve trake koja je zapalila vatru i privukla pažnju?
 
Hvala Klubska! Uvijek se lijepo vratiti na vaše stranice 🙂
Moj put je započeo u ranim 90-tim kao posjetitelj partija. Baš nedavno pri preslušavanju starih ploča sam shvatila kako me je onda privlačio zvuk R&S Recordsa. Njihov zvuk je uvijek koketirao između techna, housea i trancea, a i sama sam prolazila kroz takve faze. JD – Plastic Dreams, CJ Boland, Electric Avenue, Joey Beltram… sve to miriši na djetinjstvo i na prve korake u svijet elektronike. Sjećam se trenutka kada sam prvi puta čula Higher State of Consciousness, Josh Winka – tu se prvi puta javila želja da stanem iza gramofne, što se i dogodilo nakon nekoliko mjeseci.
{youtube}0f7cylz6tl4{/youtube}
 
2. Je li preferenca oduvijek bio techno ili je bilo ponešto žanrovskog skijanja? Kako izgledaju stvari s platoa 20 godina u glazbi? Je li sve što si očekivala da će biti?
 
U samim početcima bilo je puno stilskog šaranja i pronalaženja onoga što me zanima – onoga što jesam. Tako je, na primjer, jedna faza bila vezana za house, a iz tog razdoblja se nekako najviše sjećam labela Stricktly Rhythm i AM:PM koje sam kupovala kao manijak i skupljala “kao sličice”. Ipak, techno je postavio temelje u mojoj karijeri, on je moja prva ljubav! Izdefinirao me je i usmjerio, te postao moj stil života. Sretna sam i zahvalna što se upravo zbog ovog posla osjećam kao da je svaki dan igra, uživam u svakom danu i sa 35 godina se osjećam kao djevojčica! Music keeps us young!

 
3. Što te potaklo da u doba digitalne hidre pokreneš vinyl only label "Out Of Place"? Kako biraš izdanja i po čemu je za tebe zvuk s vinilke drugačiji od digitalnog formata? Čekaju li nas neka nova izdanja u hladnijem dijelu godine?
 
Label sam pokrenula s mojim životnim i poslovnim partnerom Volsterom  Prvenstveno smo ga zamislili kao platformu na kojoj ćemo izdavati svoju muziku. Tako smo koncipirali prva dva izdanja koja su postigla odličan uspjeh. Prvo je kompletno rasprodano, dok se drugo još može pronaći u par shopova. Za treće izdanje planiramo nešto posebno, ali o tome uskoro puno više!
 
4. Kako je došlo do promjene aliasa iz Miss Sunshine u Inoslate? Iako se držiš istih okvira insolacije, je li Insolate na neki način označio i zaokret u glazbenom stilu i kako je novi alis primljen globalno?
 
Prije 20 godina sam se osjećala kao Sunshine, danas se osjećam kao Insolate. Mislim da ova rečenica najbolje opisuje zašto je došlo do promjene imena nakon 20 godina karijere.
 
Novi alias, kao i stari, je povezan sa mojim pravim imenom Sunčica – samo je statement i mindset drugačiji. Sve je započelo kada sam potpisala izdanje za francusku izdavačku kuću Deeply Rooted, te me je DJ Deep, vlasnik izdavačke kuće, pitao da li bi voljela pokušati stvoriti nešto drugačije pod nekim drugim aliasom. Na izdanju sam radila poprilično dugo, nikada mi nije trebalo toliko vremena da završim release. Preispitivala sam se tko je Insolate, te nakon skoro godinu dana stvorila jedno predivno izdanje puno emocija – ljutnje, boli i sreće. Rodila se Insolate! Kao DJ sa novim aliasom sam debitirala u berlinskom klubu Tresor, te su nakon toga slijedili nastupi na velikom stageu Dance Arene Exit festivala i talijanskom klubu Bunker. Sviđa mi se energija koju Insolate izvlači iz mene, veselim se novoj avanturi!

 
5. TRAUM se razvio u vrlo uspješan serijal evenata kojem je šešir skinuo i Dimensions? Što nas čeka u hladnijim mjesecima iz Traum kuhinje? 
 
Sretni smo što u Osijek dovodimo kvalitetna imena techno i house scene kao npr. Milton Bradleya, Dj Deepa, Francois X ili naše domaće dečke s Vakum Recordsa. Svi oni su novim i starim generacijama osječkih partijanera donijeli dašak europske scene. Ponosni smo što je publika prepoznala TRAUM kao kvalitetan projekt i što ga podržava, te što smo kao produkt kvalitetnog rada imali priliku surađivati sa moćnim Dimensions Festivalom. Dimensions smo ugostili u predivan prostor kultne Barutane, prostora zaštićene kuturne baštine u Osijeku, u kojem zadnjih 10 godina (a možda i više) nije bilo sličnih događanja. Nakon ljetne pauze, peti po redu TRAUM event smo preselili u mračni prostor cluba Epic koji će savršeno odgovarati našem konceptu, a i glavnom gostu koji nam dolazi iz Francuske – Antigone. Antigone je čovjek čiji nas je četverosatni set u Berghainu, prije nekih godinu dana, bacio na koljena i već onda smo odlučili kako će baš on biti jedan od naših gostiju! S nestrpljenjem čekamo 05.11
 
6. 8. listopada te lovimo na otvaranju zimske sezone u splitskoj Jungli? S čime planiraš rasplesati beata gladne zvijeri na podiju i postoje li trake koje se uvijek zateknu u setu kao talismani i sidra?
 
U Jungli je uvijek ludo, nikada ne znam gdje će me ljudi muzički odvesti. Znam samo da svaki put napravimo odličan party za pamćenje i budemo mokri do kože. 🙂 Veselim se ponovnom dolasku u Split!

 
 
7. Wild Card pitanje: Da si pjesma koja bi pjesma bila i zašto?
 
Danas se osjećam kao Planetary Assault Systems – Kray Squid. Sjetila sam se da sam baš tu traku prošli puta pustila u Jungli i da se desio “the” momenat za pamćenje. Goosebumps!
{youtube}G1FSQsB-Ybc{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2