Skip to main content
  • 18.12.2020.

Ivona Kovačević: Mojo Sound System je krenuo kao potreba za kreativnim izražavanjem

Razgovarali smo sa Ivonom Kovačević koja uređuje emisiju Mojo Sound System svakog petka u 15.05h na Yammat FM-u.

Piše: 


MOJO Sound System je u vrlo kratkom vremenu osvojio velik broj slušatelja i publike koji iz tjedna u tjedan raste. MSS najslušanija je radijska emisija, s brojem naknadnih preslušavanja od sada već ponekad i preko 2.500 po emisiji – daleko najvišim brojem do sada. O samoj kvaliteti govore i reporti Mixclouda po kojoj je MSS dospio na #1 mjesto globalne Afro House top ljestvice u samo tjedan dana. (izvor Yammat.fm)

1. Ivona, imate li sjećanje na svoje prve trenutke u glazbenoj karijeri?

Naravno da da. Toga se vjerojatno sjećam bolje od mnogih drugih životnih situacija.

2. Da li ste nešto naučili iz glazbene karijere što se može primjeniti na život?

Iz svake situacije možete naučiti, ukoliko ste spremni i otvoreni učiti. Upornost igra veliku ulogu u životu, ali i određeni talenti koje imate, a koji će se ovisno o vama na kraju razviti ili će jednostavno ostati u vama samo kao neki neiskorišteni potencijali. Bitno je samoga sebe slušati i slijediti urođene instinkte, a morate biti spremni i potpuno iskreno se susresti s vlastitim prednostima i manama i riskirati ponekad sve što imate, naročito u ovom poslu. I raditi. Puno raditi.

3. Koje je vaše najveće postignuće u karijeri?

Hrabrost susretanja s vlastitim strahovima i neodustajanje od vlastitih ideja i projekata koji su u konačnici i zaživjeli i pokazali se uspješnima. Iako sam uvijek bila osoba u sjeni, bez želje i potrebe da se previše eksponiram, volim raditi na velikim projektima i projekti koje treba smisliti, postaviti i realizirati 'od nule' su mi najdraži. Do sada ni jedan nije podbacio. Štoviše.

4. Mojo Sound System je odlično prihvaćen od strane publike, sa kojom idejom ste ga osnovali?

MSS je krenuo kao potreba za kreativnim izražavanjem, a vremenom se gradio i formirao u ovo što je danas. S druge strane bio je i svojevrsni eksperiment, obzirom na termin emitiranja (YFM, petkom u 15:05), koji je realno mogao i propasti, ali nije.


Foto: Mateja Smolčić Senčar

5. Kako pronalazite inspiraciju za Mojo Sound System?

Zvučat će kao kliše, no kad izgubim kontakt sa sobom, izgubit ću i inspiraciju, stoga je MSS produžetak mene same, ono što ja jesam, o čemu mislim, kako se osjećam, što u tom trenutku doživljavam i na koji način reagiram na sve ono čime sam okružena. Ne pristupam tome jednodimenzionalno, već upravo suprotno a, kao i u svemu, tako i u ovom slučaju, pitanje je krajnjeg korisnika / slušatelja koliko i što točno dopire do njega. Često dobivam poruke koje se zapravo ne tiču uopće glazbe, ona je kanal kojim se komunicira i to je bit i ideja, sama srž moje emisije, zapravo.

6. Koje glazbene stilove tijekom emitiranja slušatelji mogu čuti?

Najčešće deep house, iako ima svega. Ne volim se žanrovski ograničavati. Glazba je ili dobra ili loša, no naravno, ovo je prvenstveno emisija koja njeguje elektroničku glazbu, pa sve što je u tom bazenu, ali povremeno napravim i neke iskorake koji su van toga što se podrazumijeva.

7. Na čemu trenutno radite?

Kao direktorica Yammata, uvijek paralelno na više stvari, no najviše me veseli kad sam u eteru.

8. Možete li s nama podjeliti svojih 5 najdražih traka?

Bolje ne, obzirom da bi to bilo mojih 5 najdražih u ovom trenutku. Smatram da je glazba uvelike pitanje trenutka i stanja u kojem se trenutno nalazite, a onih 'vječnih' je puno manje.

9. Koji je vaš moto kojim se vodite u glazbenoj industriji?

U glazbi, kao i u životu, dosljednost sebi.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk