Skip to main content

Jolly Joke – Istrošen, izlizan i pospan, bez napretka i budućnosti

Sve ono što ste do sada znali o Jolly Joke-u možete slobodno zaboraviti jer isti je objavio kako je bilo dosta zezancije i vrijeme je za ozbiljne stvari. Nakon Nove Godine, gledamo u jednu drugu osobu koja je pronašla nove izvore energije.

Piše: 

Upoznali ga jeste, godinama se je zabavljao za pultom u raznim klubovima i na festivalima, no kako bi krenuo dalje u nove avanture, potrebno je bilo da skine teret sa srca i na tavan svoj pospremi dosadašnjeg lika i sve što je on za sobom nosio. Ovu vijest objavio je na svome facebook profilu, dok smo mi odmah zatražili da nam iznese malo više detalja o samoj odluci.


Veliki ti pozdrav Jolly u ovo veče. Moramo priznati, zateknuo si nas svojom objavom kako je Jolly Jokeu istekao rok trajanja i vrijeme govori kako je potrebna promjena. Ne možemo, a da ne pitamo, što te potaknulo na ovu ideju, kada se je to ugasila vatra koja do nedavno gorila u tebi?

Veliki pozdrav klubskoj, i hvala Filipe na intervjuu..
Mogu slobodno reći da je istekao rok Jolly-u, istrošen, izlizan i pospan, se može dalje ponavljati, ali bez napretka i budućnosti. Mislim da treba ostat tu di je. Stvarno je preteško donijeti ovakvu odluku, koju razmatram već duže vrijeme i pomiriti se s tim da je to jedno razdoblje za mene gotovo. Na taj potez me potaknulo prvenstveno to što osjećam kako sam sazrio, u pravom smislu riječi, glazbeno i organizacijski. A ta se vatra nije ugasila u meni, baš naprotiv. Nikad nije bila jača i intezivnija!

Kao što drugi dio tvoga imena govori, do sada se radilo o vicu za koji si otpočetka znao da neće biti dugog vijeka?

Znao sam da neće trajat vječno, prepustio sam se i samo uživao, sve do onog trenutka kad sam osjetio kako je pravo vrijeme za promjenu. I upravo taj drugi dio mog aliasa govori sve (joke=šala). I ako uzmemo to tako, onda vidimo da je ovo sve bilo zagrijavanje i škola za nešto što slijedi. Dalje idem sa još iskrenijim i emotivnijim pristupom.
 
Ali do sada ti je išlo odlično, uživao si u svom radu i događale su ti se odlične stvari. Što to nedostaje da Jolly Joke živi i dalje?

Istina, išlo je i više nego odlično, istinski sam uživao u svakom trenutku za deckovima, u ogromnoj razmjeni energija, u svakom klubu i na svakom festivalu di sam nastupao. Jolly je dotaknuo neki svoj vrhunac, a mislim da upravo treba stat kad je najbolje!

Jedno poglavlje si završio, novi izazovi su ispred tebe i svaki početak je težak. Kako ti odgovaraš na sve to, oće li ti ova novost ponuditi veću slobodu?

Sve ovisi o pogledima na te stvari, mislim da ovo nije početak, samo novi nastavak započete priče kroz drugi alter ego. Naravno da će mi ponudit veću slobodu, i automatski širu sliku prema samoj glazbi, ona je ta koja je ispred svakog pojedinca. Karakter je tu nebitan. Jolly je bio ograničen i doslovno se znalo što od njega očekivati kad stane za deckove.

Možeš li nam otkriti, kada startaš sa novim imenom, a i uostalom pod kojim nazivom će te publika prepoznati?

Sa novim imenom startam od Nove godine. Pod sadašnjim aliasom ću odradit sve nastupe na kojima sam već izbukiran. I lagano se opraštati od Jolly-a. A novi Alter Ego ćemo otkriti baš tad, kad dode vrijeme.

Želimo odmah iskoristiti priliku i upitati te, Adriatic Perception, kakvi dojmovi su ostali nakon ove godine, što kažeš na samu lokaciju?

Moram priznat da sam ovogodišnjim izdanjem prezadovoljan. Uspjeli smo dokazat kako u regiji imamo svemirske artiste, koji mogu iznjeti jedan festival bez skupih bookinga tzv. "zvijezda". A sama lokacija je izmišljena za takav tip zabave. Taj spoj prirode i glazbe, koja budi osjećaje pripadnosti i zajedništva ne postoji nigdje drugo. Zalasci sunca uz uvrnute melodije te ispaljuju u neke druge dimenzije. Jednostavno neopisivo!

Na festivalu nastupaju isključivo regionalni izvođaèi, misliš li da treba više festivala takvog tipa koji će pomoći da publika pobliže upozna "svoje"?

Mislim da treba. Svi promotori kod nas, godinama igraju na sigurno, bukiraju se stalno isti artisti. Copy/paste princip se provodi zadnjih 20 godina. Mislim kako je publika isforsirana nekim stranim imenima koja su nametnuta samo zato što su popularni i dobro ispromovirani, a tu kući imamo kvalitetnije umjetnike koji ne mogu doći do izražaja, jer i ne dobivaju priliku za to.

+ tri…četiri…sad…
kad sam bio mali, govori sam da ću dok odrastem biti?

Astronaut.

Kao bi ste dobili viziju tko je lik koji je preuzeo tijelo Joška Vukadina i potisnuo Jolly Jokea u dubine na koga će ostati samo lijepe uspomene donosimo i zadnji mix koji će biti objavljen pod još uvijek aktualnim aliasom. Odmah ćete osjetit razliku u zvuku kojemu teži pa se su se tako na playlisti našli izvođači poput Red Axes, Adam Port te Dixona. Podsjetimo još kak je Adriatic Perception Festival nominiran za nagradu Ambasador u kategoriji "Najbolji festival domaćeg promotora"

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2