Skip to main content

Kollektiv Turmstrasse: Ne stvaramo tipičnu klupsku glazbu i zaista volimo eksperiment

Nastupaju već 10 godina prenoseći plesnu energiju od Rejkjavika preko Moskve do Tokija, a ovoga ljeta ćemo ih slušati u Omišu tijekom Labyrinth Open Croatia festivala od 11. do 14. srpnja.

Piše: 


Hamburško-berlinski dvojac, probio se 2009. godine, sa remiksem Federleichta – Kollektiv Turmstrasse Let Freedom Ring Rmx, a potom su uslijedili hitovi poput Tristesse i Grillen im Park. Trenutno izdaju i za Diynamic u vlasništvu Solomuna. U house i techno vodama postoji dosta umjetnika koji mogu ponuditi puno više od glazbe. Kollektiv Turmstrasse spadaju u one koji se uvijek izdignu iz te gomile, a posljednji uradak 'Sorry I'm Late' je dokaz tome. Jedni su od rijetkih izvođača čija glazba se brine i za dušu i za tijelo.
{youtube}dOYjCxGf-K0{/youtube}

1. Kako zamišljate da se vaša glazba konzumira izvan noćnoga kluba i koje to vrijednosti oni koji je slušaju nose kao kolektiv?

Tijekom godina dobili smo utisak o našoj publici. Ne stvaramo "tipičnu" klupsku glazbu već nešto na vlastiti način, u vlastitom stilu i zaista volimo eksperiment.

Oduvijek smo željeli lutati svjetovima, tj. načiniti nešto što se nalazi između klupske glazbe koja provjereno pali na podiju, ali smo željeli i producirati glazbu koju možete slušati kod kuće ili gdje god se zatekli. Vrijednosti igraju ulogu i vrlo smo sretni u vezi onih do koje drže naši slušatelji, sretni smo da ih možemo povesti na glazbeno putovanje i jednako tako im dozvoliti i da se zavale, slušaju, opuste se i dobro se provedu.

2. Možete li zamisliti na čijim playlistama bi se sve mogli zateći?

Dakako, kroz poveznice sa Diynamic Music, Musik Gewinnt Freunde, Connaisseur Recordings ili drugim umjetnicima možemo pretpostaviti da postoje neke sličnosti i da se na nekima od njihovih playlista nalazimo sa svojim trakama i glazbom. No, nije nam pretjerano važno stave li nas u setove poznata imena ili sasvim nepoznata. Načinili smo toliko različitih stvari od Rebellion der Träumer, do Sorry I’m Late, i potpuno drugačijih starijih stvari… sve je moguće.

3. Što mislite da je važan faktor kada ljudi odluče da će slušati vašu glazbu?

Postoji mnogo mogućnosti. Ljudima se jednostavno sviđa, vole ono što radimo i zvuk koji specifično nalaze u ovoj glazbi. No, ponekad na Spotifyu, YouTubeu, Facebooku itd, nabasaju na našu glazbu sasvim slučajno pa krenu istraživati i žele čuti više jer im se svidjelo. To se događa i nama – slušamo radio negdje kod prijatelja, slušamo nešto na Spotifyju i tada nasumično otkrijemo novu glazbu od koje se naježimo  – ovo nije bila svjesna odluka slušanja. Sljedeći korak da nastaviš slušati tu glazbu i saznaš više o umjetniku jest svjestan.
{youtube}Grq5rn34UKY{/youtube}

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2