Skip to main content
  • 18.05.2023.

Luka Kosty: -Htjeli smo otići korak dalje pa stvarno napraviti najviši party u gradu-

Ovog vikenda zagrebačke partijanere očekuje plesnjak uz zalazak sunca na 1033 metra nadmorske visine

Piše: 


Panic Room je zagrebačka organizacija koja je aktivna na sceni već tri godine. U prve tri godine rada izgradili su brend s partyjima na atraktivnim lokacijama uz tech-house i house DJ-eve. No kako je priča o Panic Roomu krenula, kako uopće biraju lokacije na kojima će raditi party te što možemo očekivati od nadolazećeg gostovanja Davida Penna na Sljemenu ove subote 20.05., otkriva nam osnivač Panic Rooma i rezident DJ Luka Kosty.


Foto: https://www.koompix.com/

Kako ste došli do ideje pokretanja vlastite organizacije za događaje elektroničke glazbe?

Osim želje da se napravi nešto svoje, htjeli smo na neki način pokazati našim vršnjacima da postoji jako dobra kvalitetna glazba koju ne mogu svugdje čuti u Hrvatskoj te im jednostavno približiti pojam elektronike. Tako smo započeli Panic Room Croatia brand koji postoji već 3 godine, sve radi naše želje da dodatno promoviramo elektroniku i drugačiji način partijanjau Hrvatskoj.

Kakav zvuk gajite na vašim događajima te koga ste sve do sada ugostili? Kako birate kojeg sljedećeg izvođača ćete pozvat? Tu je uvijek i naglasak na atraktivnoj domaćoj postavi…

Panic Room je na početku krenuo kao tech-house organizacija, no što smo više osobno počeli slušati raznovrsniju mjuzu tako je i naša organizacija poprimila oblik u kojem je DJ zadužen za ono što se pušta, odnosno DJ ima potpunu umjetničku slobodu izraziti se publici. Ako govorimo žanrovski baziramo se na tech-houseu i houseu, no sve češće idemo i prema melodicu, afrou i više deep soundovima. Od velikih stranih imena na našim eventima nastupali su Martin Ikin, Burak Yeter i Reblok.

Što se tiče domaće postave, uvijek pazimo da se oni jednako ističu kao i strana imena. Neki od njih su: Matroda, Full Ferry, Aldo Moro, Vedran Car, Fynolla, Luka KostyDancelectric, Kosta Radman, Tom Bug, Mike&Me, Kobali i još puno njih! Kod izbora izvođača svakako gledamo uklapa li se u viziju lokacije na kojoj event radimo, obzirom da pokušavamo glazbu potpuno prilagoditi sa ugođajem lokacije.

Panic Room Croatia događaji poznati su po atraktivnim lokacijama, vrhovima zgrada te terminu koji često bude u vrijeme zalaska sunca. Kako birate lokacije na kojima će te organizirati party?

Lokacije biramo tako da sami sebi kažemo: Ma tko lud bi ovdje radio event? Šalu na stranu, dio Panic Rooma su i atraktivne lokacije kojima želimo gostu stvoriti uspomene koje nikada neće zaboraviti, maknuti se od klasičnih već izlizanih lokacija te pokušati koliko god je to moguće stvoriti nešto novo i zanimljivo. Do sada smo odradili lokacije kao što su Rooftop Lateral, Rooftop VMD poslovnog centra u Vukovarskoj, Sky Office

Nadolazeći Panic Room Croatia party je na Sljemenu, a glavni gost je David Penn…

Tako je! Naša sljedeća lokacija je Sljeme, točnije novouređeni prostor Kućice Sljeme. Obzirom da smo opsjednuti visinom, htjeli smo otići korak dalje pa stvarno napraviti najviši party u gradu koji je okružen prekrasnom prirodom te tako gostima omogućiti bijeg od realnosti. Gost je David Penn, poznata španjolska house legenda. Poznat kao rezident DJ Defecteda po cijelom svijetu. U prosincu 2019. nagrađen je najboljim house izvođačem 2019. i broj 10 na izboru "Top Artists Of 2020" od strane Traxsourcea…

Načuli smo da će koncept partyja na Sljemenu biti sličan Boiler Roomu…

Na svim Panic Room eventima želimo postići osjećaj jedinstva, intime te stvaranja određenog house communityja ljudi. Pa tako naši DJ-evi nisu nikada pretjerano povišeni, već ih želimo što više „izjednačiti“ sa publikom.Ovaj put idemo korak više pa ćemo DJ pult staviti baš u sredinu prostora te će David Penn i ostale DJ snage bitni okruženi ljudima sa svih strana. To je nešto što već jako dugo želimo napraviti, a mislimo da je Sljeme i vibra koju Penn svira odlična za prvi pokušaj takve postave. Još ćemo dodatno sve to upakirati live streamanjem eventa jer želimo prenijeti prirodnu ljepotu i zajedništvo većoj masi ljudi!

Ovo je vaš prvi ovogodišnji događaj, što imate u planu za ostatak godine?

Ovo je prvi ovosezonski event iz više razloga; htjeli smo malo stati na loptu i dobro razmisliti u kojem smjeru želimo ići kao organizacija. Kako se diferencirati od ostatka, produbiti važnost muzike koju puštamo te istražiti zanimljive lokacije diljem Hrvatske. U planu je odraditi još tri eventa – dva su Open Air, a za ostalo nas morate zapratiti jer neću sada sve otkrivati!

Brojne događaje ste odradili u Zagrebu, hoćemo li vas vidjeti i u ostatku Hrvatske?

Apsolutno! Smatramo kako naša Hrvatska ima lokacije koje se potpuno uklapaju sa našim brand identitetom. Velika je želja ljepotu naše zemlje dodatno promovirati video streamovima o kojima smo pričali gore. Od raznih dvoraca, plaža… ma neću puno otkrivati osim da ćemo ovo ljeto prvi puta vidjeti Panic Room Croatia van Zagreba.

Neke riječi za kraj, poziv, pozdrav…

Nemam što reći osim da sam stvarno uživao razgovarajući s Vama te vam se ovim putem zahvaljujem na pozivu. Svakako vas sve pozivam ove subote na Boiler Room set Davida Penna na Sljemenu u sklopu Panic Room Croatia organizacije. Dođite s nama plesati i uživati! Vidimo se i čujemo nadam se što prije!

Ulaznice za Davida Penna na Kućici Sljeme su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: PANIC ROOM CROATIA AT KUĆICA SLJEME W/DAVID PENN

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2