Skip to main content

Marko Edge: Ovaj put ispred kamere, sa mikrofonom uz Euphoricsa

Svjetski poznati fotograf Marko Edge ovu subotu pali Dva osam klub uz Euphoricsa za pultom, ali ovaj puta ne iza kamere, već ispred

Piše: 

U ekskluzivnom intervjuu dao nam je bliži uvid u njegov život, karijeru i planove.

Ove subote, 4.veljače 2023. s početkom u 23 sata u Dva osam klubu, kao MC, Edge će nas počastiti sa drum ‘n’ bass ekstravagancom uz kuma Euphoricsa za pultom. Bili smo prošle godine u isto vrijeme, na istom mjestu na prvom izdanju Drop DnB kada je Edge bio fotograf eventa. Ali izašao je iz kluba kao počasni gost koji je dobro prodrmao masu uz legendarnog Killa P-a. Reakcije su bile i više nego pozitivne, zato na godišnjicu, Euphorics i Edge nastupaju kao headlineri.

Marko Obradović, bolje poznat kao Marko Edge, beogradski je fotograf čije ste fotografije mogli vidjeti gotovo gdje god se okrenete. Njegovom talentu svjedočite na najvećim svjetskim partyima na Zrću, BSH Events partyima, Cercle eventima po čitavom svijetu, pa i na festivalima kao što su Exit ili LoveFest, na kojima je službeni fotograf već dugi niz godina. Osim na festivalima, njegove avanture možete pratiti i na egzotičnim putovanjima poput nedavnih Sejšela ili Jordana. Sigurni smo da vam je barem jednom zašarenio Instagram feed svojim nenadmašivim fotografijama i reelsima te unikatnim modnim stylingom, a garantiramo da je svojim kreativnim duhom i zaraznom karizmom zatoplio mnogobrojna srca ljudi s kojima je provodio vrijeme tokom karijere.

A više o njemu i o eventu, otkrio nam je u razgovoru.

Sjećaš li se onog trenutka kada si se zaljubio u fotografijju i shvatio da je to ono čime ćeš se baviti cijeli život?

Zapravo sam tek prije nekih 4-5 godina shvatio da mi preko fotoaparata dolazi 80%-90% prihoda, pa sam odlučio da se prvenstveno time bavim. Do tada se cijeli život fotoaparat provlačio kao nadogradnja na grafički dizajn i 3D projektiranje, koji su mi bili svakodnevni poslovi. A što se tiče zaljubljivanja, definitivno kada sam kupio prvi ozbiljniji aparat tamo neke 2004. i shvatio da mogu fotkat noću bez blica.

Što ti daje jači osjećaj euforije, nastupati na bini ili kada vidiš svoje fotke na portalima, društvenim mrežama, reklamama, pa čak i novinama?

Prije nastupi jer mi je fotkanje eventsa svakodnevnica, i to doživljavam kao trening gdje se trudim bar malo biti bolji, svaki put. Nastupi su potpuna euforija pogotovo kada publika ima reakciju i tada mogu repati i po 4 sata bez pauza.

Poprilično si napunio svoj portfolio sa svime i svačime, a i ispunio srca i sjećanja mnogih po svijetu svojim talentom i karizmom. Postoji li nešto što ti je ultimativna želja da ostvaris u karijeri?

Uvijek postoji neko mjesto koje nisam fotkao, festival gdje nisam radio i naravno izvođač kojeg nisam fokao. Popis je poduži, ali neka bude: Kuba, Burning Man i Rage Against the Machine.

Tvoj prvi nastup kao MC, možeš li opisati taj događaj?

Bila je to 2000. u KST-u, bio je neki MC battle. Dobar sam bio prva dva kruga, poslije ne

Što očekuješ od nastupa ove subote? Neka visoka očekivanja ili si samo sretan što ćeš nastupati opet?

Očekujem da ćemo u Dva osam izbaciti dvadeset i osam litara znoja kada krene hype.

Sjećamo se prošlog special gostovanja u Dvaosam klubu, bilo je fantastično! Imate li ti i Euphorics nešto novo u rukavu možda za ovaj event?

Tada smo zapravo došli da ispoštujemo Killa P-a i slučajno se dohvatili mikrofona. Naši nastupi su nešto sasvim drugo, svatko je u svom svijetu i ne konstatiramo jedan drugog, ali zato savršeno slušamo “zvukove” jedan od drugog. Ja jako vodim računa o tome šta vrti, on isto tako vodi računa kada ide koja rima.

Prošle godine si bio proglašen najboljim fotografom u regionu na dodjeli Nagrade Ambasadora, čestitamo! Održao si govor koji nas je dirnuo te si poručio drugim fotografima da ne odustanu i odao si im počast svojom nagradom za sav njihov rad i trud. Imaš li neki savjet za one koji bi željelji da se odvaže u biznis fotografije?

Takvih pitanja dobijem bar 5-6 puta tjedno u DM i bukvalno uvijek dam drugačiji odgovor. Ovoga puta neka to bude – isto što i sa glazbom, sve je već odsvirano ali kombiniranjem elemenata koje do sada nitko nije kombinirao možemo nešto novo dobiti (kombinirao bih gajde i techno, na primjer). To isto važi i za fotografiju.

Za kraj, da imaš priliku da te cijeli svijet sluša, što bi poručio i rekao?

Zapjevao bih – I’m never gonna dance again, Guilty feet have got no rhtyhm.

Imali smo priliku pitati i Euphoricsa što li nam to priprema ovaj vikend. On je na to odgovorio: “Uh, pa bit će i starijih plesalica, novih sintetičko-melodijskih bangera, nešto svježih dub-ova za skakanje, a sve zaokruženo liquidnim vibeom. Ukoliko vrijeme bude dozvolilo, bit će i nekih starih, pravih neuro himni."

Ulaznice za Drop 1st Anniversary možete kupiti na ulazu u klub Dvaosam po cijeni od 10E, 6E za studente uz predočenje Xice na ulazu u klub.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop