Skip to main content

Marko Nastić nakon Sea Stara: Muzika spaja ljude i to je najvažnije od svega

Čest i rado viđen gost klubova diljem Hrvatske je Marko Nastić, jedno od bitnijih imena srpskoga techna.

Piše: 


Prošlog je vikenda od njegovih moćnih glazbenih odabira na Sea Staru zagrmjela i Nautilus Arena, na kojoj smo program birali upravo mi sa Klubske scene. Prije seta koji je oduševio publiku, Marka smo uhvatili u backstageu i postavili mu nekoliko pitanja.

Kako je zaista često u Hrvatskoj, nismo mogli odoljeti da ga pitamo čini li mu se da ima razlike između srpske i ovdašnje scene.

Nastupam po cijeloj Hrvatskoj i dojma sam da sve dosta ovisi o tome gdje sviram. Jedina razlika koju bih istaknuo i koju osobno primjećujem je to što mi se čini da je u Srbiji scena u najviše koncentrirana u Beogradu, gdje je vrlo konstantna, dok se u Hrvatskoj seli iz jednog grada u drugi. Beograd je, čini mi se, mjesto s najviše evenata čak i kada se gleda cijela regija,“ rekao nam je.


 
No, eventualna različita zastupljenost događaja, kaže, ne mora uopće biti loša stvar, čak dapače.

Ma, svuda je lijepo. Mogu reći da mi se čak jako sviđa nastupati po manjim mjestima. Nedavno sam, recimo, bio u Pazinu, i činilo mi se kao da su ljudi doista željni zabave, vibra je bila odlična,“ prisjetio se.

Kao klinac Nastić je aktivno vozio skejt, no, suprotno onome što bi se možda očekivalo, glazbene korijene ne vuče iz hip-hopa.

Krenuo sam iz narodnjaka!“, smije se, pa nastavlja ozbiljnije: “Slušao sam svašta, i punk i harcore i rock. Drugari iz gimnazije su me jednom pozvali da izađem s njima na žurku, rekoh ajde, i jednostavno sam zavolio elektroniku,“ objašnjava.

Naša regionalna scena, po njemu, itekako ide u pravome pravcu.

Rekao bih da zadnjih 5-7 godina držimo kvalitetnu konstantu, barem po onome što osobno vidim iz klubova u kojima sam čest gost. Bitno je da se u regiji vrte gostovanja. Evo, u mojem klubu je sada baš nedavno bio Marin Biočić, kao i Mariano Mateljan, njegovu muziku također jako volim. Ja sam zadnji nastup u Hrvatskoj prije ovoga imao u Crkvi u Rijeci i to je bilo spektakularno, volim taj klub. Muzika spaja ljude i to je najvažnije,“ kaže nam pa tajanstveno odbija reći gdje ćemo ga iduće moći poslušati u blizini: „Neću još reći točno, ali definitivno se vidimo“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2