Skip to main content

Marul: Nemojte odustajati. Sve dođe u svoje vrijeme!

Rođen na ulicama istoga grada koji je bio i njedra koja su odgojila i tvoju Klubsku, skriven iza aliasa Marul, glazbu u svijet donosi Mario Marelić.

 
Predani parijaner 2014. podije je zamijenio pultom i nakon usputnog pitanja DJ Jocka bi li zasvirao na neslužbenom afteru Ultre, jedno "Da" promijenilo je sve, i sada je stiglo i vrijeme za jedan sasvim novi potvrdni odgovor koji će Marula katapultirati s Spltske promenade prema Luxemburgu i Njemačkoj. Život se nevjerojatno raspliće kada daš najbolje što imaš za dati i znaš da ostalo nije u tvojim rukama, ali vjeruješ u svoju misiju i slijediš svoj vlastiti beat. Suđenice, iako ponekad pomisliš da samo piju kave, rašpaju nokte, gledaju sapunice i smišljaju spetke, ipak nagrađuju upornost i autentičnost.

 
Pa kao obvezno štivo za sve one s velikim idejama koji taman traže inspiraciju, stiže optimistična priča o tome kako se snovi zaista ostvaruju… ovoga puta upakirani u crnu kutiju.
 
1. Bok bok Mario. Čujem da se uzbudljive nove stvari kuhaju pod pekom karijernog puta pa dozvoli da odmah ukližemo bez puno uvoda. Kako je za tebe prošlo ljeto i kako si završio na eventima internacionalne "Black Box" organizacije? Koji je njihov modus operiranja?
 
– Ćao ćao ! =)
 
Za mene je ljeto završilo jako lijepo, s zadnjim nastupom na afterpartyju Moondance festivala, a prije toga zadnjeg ljetnog nastupa bilo je i nastupa po rodnom gradu i okolici, pa tako i jedan jako značajni tijekom Ultra Music Festivala
{youtube}ICZIFfx177o{/youtube}
 
Naime, riječ je o već spomenutoj organizaciji "Black Box" koja se angažirala oko neslužbenog Ultra afterpartyja u trajanju od 2 dana, a od lokalnih DJ-eva su se odlučili da pozovu mene i DJ Jocka.
 
Sad, za vrijeme trajanja i organizacije tih afterpartyja, ja nisam znao da se ta organizacija bavi i drugim stvarima osim organiziranja tematskih evenata pod nazivom "Black Box", iako je moje prvo iskustvo sa njima bilo jako pozitivno, nisam predvidio ono što će uslijediti.
 
2, Nakon nekoliko dana svirki ekipa iz agencije ti je pristupila s jednom ponudom. Koja je ponuda bila?
 
– Pa, nakon što je UMF završio, zajedno s Black Box afterpartyjima, ostao sam u kontaktu s njima i nedugo nakon toga svega su mi poslali e-mailom upit – da li bi bio zainteresiran biti dio njihove organizacije. Gledajući to iz prijašnje perspektive, shvatio sam da žele da budem rezident njihovog programa, s obzirom da su ponajviše bili zadovoljni mojom glazbenom selekcijom i tehnikom miksanja. Međutim, nakon par tjedana su mi ponovno postavili pitanje – da li možda želim doći živjeti u Luxemburg ili Njemačku kako bi se olakšali putni troškovi. 
 
Tu sam već imao gomilu pitanja, i da ne dužim puno, njihov plan je uložiti u mene kao DJ-a i producenta na način da mi pruže osobnog agenta i menadžera, koji će se baviti marketingom te angažiranjem svirki po Europi (nekoliko država koje su spomenute su bile Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska i u jednom navratu Brazil) te smještaj u Luxemburgu ili u Njemačkoj kako bi od tuda nastavio svoju glazbenu karijeru pod njihovim krilom. 
 
 
Nakon što sam razmislio i provjerio legitimnost njihove organizacije i tvrtke, odlučio sam pristati na ponudu, te su mi nedugo nakon toga poslali ugovore za rezidenciju u Black Box programu te za rad sa agentom i menadžerom. Ukratko, pružila mi se prilika za napraviti veliki korak naprijed u glazbi koju volim i s kojom volim raditi.
 
3. Misliš li da je lako mladom glazbeniku iz Hrvatske probiti se na internacionalno tržište i u čemu obično griješe. Je li stvar u prezasićenju ili nedostatku osobne motivacije? Bi li se složio da je strah od neuspjeha ubio više dobrih potencijalnih traka i gaža no išta drugo?
 
– Ne bih rekao da je lako, ali nije ni teško. Koliko sam primjetio, najveću pogrešku koju napravi ekipa koja uđe u ovaj svijet je da si od samog početka postavi nerealne ciljeve, te se vrlo brzo razočaraju jer ne postignu te iste ciljeve u vremenskom roku u kojem su oni zamislili da će ih postići, te nedugo nakon toga i odustanu od svega. Naravno, iznimke postoje, ali ih nema puno.

 
Prezasićenje nikako nije problem po mom mišljenju, a i u većine nije ni problem u motivaciji. Mislim da dosta ekipe koči ono pitanje – što ako..? – zajedno uz manjak ulaganja u samo promociju. Ništa ne dolazi samo, i za sve se treba potruditi, a treba i imati malo sreće. To je koktel događaja, samoinicijativnih i onih van vlastite kontrole, kojeg imaš odluku popiti ili ne popiti. Ja sam svoj koktel odlučio popiti na slamku =) .
 
A što se tiče straha od neuspjeha, svi ga imaju u nekom trenutku, i složio bi se da je možda taj isti strah spriječio nastajanje nečeg potencijalno vrijednog. Ali, kad jednom sjedne sve kako treba i kad se kaže "J..eš sve, šta bude bude", obično tada taj strah nestane i sve krene uzbrdo.
 
4. Što ti je sve agencija ponudila i što su prepoznali u tebi da su spremni toliko uložiti? Koje su osobine DJ-a koje se cijene na internacionalnom tržištu?
 
– Njihovi e-mailovi su se sastojali od pozitivnog doživljaja mene kao DJ-a i producenta, jako su bili zadovoljni mojim nastupom, izborom glazbe, tehnikom miksanja i mojom osobnošću, i taj cjelokupni dojam koji su stekli o meni ih je motivirao da ulože u moju karijeru. 
 
Osobine koje su oni cijenili kod mene su vjerodostojnost, iskrenost i na kraju krajeva – moj talent u području glazbe sa kojom radim. Sad, ne kažem da svi cijene to isto, ali vjerojatno je najbolje biti onakav kakav jesi, i ne graditi lažni imidž radi privremenih beneficija.

 
5. Kada te zadnji puta lovimo na domaćem tlu prije no što odletiš?
 
– Pošto idem početkom 10. mjeseca, zadnje dvije svirke će biti 15.9. u Swanky Monkey Gardenu u Zagrebu te 16.9. u Jungli u rodnom Splitu. Ostavio sam sljedećih par tjedana slobodno za odmor i za posljednje pripreme prije odlaska i naravno za sami odlazak.
 
6. Wild Card pitanje: Da imaš jedan savjet za dati mlađem sebi ili ekipi koju gledaš oko sebe kako se trude što bi im savjetovao?
 
Nemojte odustajati. Sve dođe u svoje vrijeme, i kad god se pruži prilika za zasjti i pokazati ono što znate, ni slučajno ju nemojte odbiti. Uz dovoljno truda i trun sreće, sve je moguće, ali je najvažnije bez obzira na sve ne odustajati i nastaviti s radom. 
 
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2