Skip to main content
  • 26.09.2018.

Nemy – Po prirodi sam hiperaktivan. Tražio sam žanr koji ima malo brži bpm

Za ljubitelje Drum n Bass zvuka donosimo intervju sa srpskim DJ i producentom Nemanjom Braković aka Nemy.

Piše: 

Nemy dolazi iz Smedreva, Srbija sa objavljenim izdanjima na etiketama kao što su Celsius Recordings, The Dreamers Recordings, Locked Concept, Soul Deep Recordings, Atmomatix Recordings, Terra Firma, Influenza Media.., te 17.09 izašao je novi EP za Celsius Recordings.

U susret novom izdanju, te pokretanju vlastite etikete sa prijateljima i kolegama producentima  i DJ-ima Rcallz, Run The Chains, Yoshka , Kritik & Aneurysm naziva Deep Cut Audio odlućili smo popričati sa Nemyem, te vidjeti kako djeluje i diše Drum and Bass scena u Srbiji.

1. Bok, molio bih te da se još jednom, ali svojim riječima predstaviš našim čitateljima.

Ja sam samo jedan dečko koji voli ovaj glazbeni žanr najviše na svijetu!

2. Krenimo od početka. Kada se rodila tvoja ljubav prema glazbi i gdje točno počinju tvoji prvi koraci prema produkciji?

Sve je počelo baš davno. Još kao mlađi sam slušao The Prodigy, Faithless, The Chemical Brothers. Provodio sam dosta vremena slušajući glazbu i toliko sam bio opsjednut, da sam ljudima stalno pričao o glazbi i redovno im dosađivao što se toga tiče. Tako je bilo sve do jednog trenutka kada mi se obratio rođeni brat. To se dogodilo prije sedam godina, kada mi je rekao: „Ajde čovječe Nemy, dosađuješ više, samo pricas o toj glazbi, a ne radiš ništa. Uživi se malo! Koga briga što ti voliš glazbu i samo pricaš o tome. Radi nešto, stvaraj glazbu!“. Naravno, do groba sam mu zahvalan što mi je tada to rekao. Istog dana sam sjeo za komp, instalirao program i onda je nastala čarolija.

3. Zašto i kada se rađa ta ljubav oprema Drum and Bassu?

Po prirodi sam hiperaktivan. Doslovno sam tražio neki žanr koji ima malo brži bpm. U to vrijeme nisam uspio pronaći takav. Na kraju, jednu večer kod kuće, moj brat (opet on) je pustio jednu traku. Odlično se sjećam, kao da je jučer bilo.. Bila je to traka – Noisia & Maldini & Vegas – Meditation.

Prvo što sam osjetio je ona ugodna jeza, koja me je držala čitavih sedam minuta, koliko je i trajala traka. Samim time sam htio doživjeti da odem na jedan party, gde će se vrtjeti Drum'n'Bass.

U gradu gdje živim postoji jedan stariji glazbeni sastav, pod nazivom DELIKT, koji je često organizirao takve partije, koji su definitivno bili najjači! Sjećam se da sam na jednom njihovom partiju, a prvi na koji sam ja otišao, plesao kao lud i bio presretan.. I hvala im na tome! Bio je to najbolji rejv na kojemu sam ikada bio.

4. Izdavao si za mnoge etikete do sada, no koja je ona koju smatraš sebi nekako srcu najdražu, bilo ona na kojoj si izdavao ili nekoj na kojoj još nisi, a htio bi?

Najdraže izdanje za sada mi je Sorrow EP, koje je izašlo za Celsius Recordings. Na tom EP-u mi je gost bio Rcallz. Također, isti EP se našao na početnoj stranici Beatport-a. Traka Nordisk (iz spomenutog EP-a) se našla na 5. mjestu na listi najboljih DnB traka u veljači.

5. Zadnje pitanje rezervirano je za neku anegdotu ili incident koji se dogodio bilo na partyu na kojem si svirao ili bio samo posijetitelj, a da je bio toliko urnebesan da ga jednostavno nikada nećeš zaboraviti?

Prije 4 godine sam imao nastup sa Sinovatz-em (član poznatog rep benda Konza Šnostra) u Pančevu. Usred nastupa mi se strašno pišalo..i jednostavno u jednom trenutku više nisam mogao trpiti, izvadio sam "majkl đeksona" i "završio posao na licu mjesta". Naravno, nitko to nije vidio, zato što je postolje gde su stajali plejeri i miksete bili pokriveni reklamom. Inace, najluđi nastupi su mi se dešavali u tom periodu kada sam išao sa Konza Šnostrom po turnejama. To je bilo veliko iskustvo i hvala Sinovtz-u na pozivima.

Za kraj ostavljamo Vam linkove na kojima možete pratiti Nemy-a:

[SC]
[FB]
[IG]

Autor intervjua je zagrebački DJ FrenkyBoy koji je osnivač multimedijskog kolektiva Bass Couture.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk