Skip to main content
  • 30.04.2020.

Razgovori sa scenom iz karantene – Insolate

U drugoj epizodi "Razgovori sa scenom iz karantene" javila nam se Sunčica iz Osijeka koju za pultom znaš kao Insolate.

Piše: 


1. Kakav ti je bio glazbeni put prije korone, što se promjenilo zadnjih mjesec dana od dolaska virusa i kako si na umjetničkom polju provodila ove dane u karanteni tj. što si promjenila?

Puno toga se promijenilo po pitanju putovanja i gigova kojih sada nažalost nema. Otkazani su mi svi festivali te turneja po Aziji. Po prvi puta sam trebala posjetiti Koreju, Japan i Tajvan, te se ponovo vratiti u Kinu.

Također sam se nakon par godina trebala vratiti u Rex Club u Parizu, a i otkazali smo par TRAUM evenata. Ostalo je ostalo isto rad na labelu, produkciji i PR-u se povećao pošto za sve to imamo i više vremena. Tako da se i dalje radi od jutra do mraka, samo se ne putuje vikendima.


 
2. Kakva misliš da je budućnost scene nakon ublažavanja mjera sa socijalnim distancama i što ćeš raditi do povratka clubbinga, festivala, nastupa. Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Trenutno pokušavam što više live streamati pošto mi je to jedina konekcija sa mojom publikom koja mi užasno nedostaje. Sve će se, vjerujem, vraćati postepeno – krenut ćemo sa malim lokalnim eventima sve dok se ne bude moglo organizirati bez ikakvih restrikcija.

 

3. Što misliš o online platformama koje su pokrenute diljem svijeta i u nas. Možeš li izdvojiti neke koje su te impresionirale? Ili gdje si nastupala?

Predivno je kako su se ljudi diljem svijeta organizirali i napravili puno sadržaja za ljude dok su u lockdownu (karanteni). Ponosna sam na program koji smo napravili u Osijeku, a trajao je dva dana sa 8 sati programa. Ujedinili smo osječku klupsku scenu sastavljena od TRAUM, Igranka, All Night Long, CASA, REZ i Confessions kolektiva te snimili sve u legendarnom klubu Oxygene. Na taj način smo generirali preko 35000 pogleda i bili emitirani na platformama diljem svijeta od Amerike do Europe, te takoder na Klubskoj Sceni kojoj se ovim putem još jednom zahvaljujem na konstantnom supportu.

Takoder sam napravila jedan home stream za 6 AM iz Los Angelesa, a u pripremi je prvi TRAUM stream te jedan personaliziraniji stream gdje bi komunicirala sa svojom publikom – više u svojstvu slušaonice i pričaonice.


 
4. Možeš li čitateljima preporučiti neke knjige koje valja pročitati u ovo doba (glazbene ili općenite) ili filmove ili tutoriale za produkciju koje valja pogledati…

Mislim da je trenutno "golden time" za edukaciju. Internet je prepun raznih tutorijala i online škola, a neke koju se meni zapele za oko su:

Ableton session sa Kyle Geigerom

OnLine production masterclass via Zoom

Od knjiga trenutno čitam (između ostaloga):

Chris Voss – Never Split the Difference, a pošto pohađam mini MBA online preko Algebre, čitam i puno stručnog materijala vezano na temu biznisa

Od filmova sam zadnje pogledala (nevezano za muziku):

Male Zene, a preporučila bi odličnu doku seriju: Visible – Out on Television.

5. Koju traku bi postavila kao soundtrack svijeta i vrtila je na loopu zauvijek?

Hahah brzo bi nam to dosadilo. Pustila bi nešto što daje nadu u bolju budućnost.

Kate Bush – Sunset

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2