Skip to main content
  • stacey pullen
  • 5.04.2022.

Stacey Pullen: -U Hrvatskoj su mi pružili veliku podršku i dočekali me raširenih ruku-

Stacey Pullen legendarni je inovator drugog vala Detroit techna

Piše: 

Naslovna foto

stacey pullen


Odrastao pod mentorstvom kultne trojke iz Detroita: Derrick May, Juan Atkins i Kevin Saunderson, Stacey Pullen svoju reputaciju jedinstveno strastvenog producenta spaja s reputacijom jednog od najboljih i najtraženijih DJ-a na svijetu. Neke od svojih najboljih produkcijskih materijala, Stacey Pullen izdao je pod imenom Kosmic Messenger, a ako želite poslušati najbolje što Detroit može ponuditi, sljedbenici Detroit techno zvuka preporučit će vam upravo njegovu kompilaciju “The Collected Works Of Kosmic Messenger”.

Ekipa Future Scopea dovodi Stacey Pullena na trodnevni festival povodom 20 godina rada, a koji će se održati od 13. do 15. svibnja na Jarunu, a povodom toga popričali su s njim u kraćem intervjuu kojeg možete pročitati u nastavku.

FSF: "Što si radio u posljednje vrijeme?"

SP: Nadogradio sam svoj studio, tako da mi je proces rada sada puno lakši. Ali također sam radio na novoj glazbi koja će uskoro biti objavljena. Upravo ću početi s remasteriranjem neke svoje starije glazbe kako bih ih mogao ponovno izdati.

 
FSF: "Što kažeš na svirke?"

SP: Zapravo sam svirao nekoliko festivala ovdje u SAD-u u proteklih šest mjeseci, ali hrvatski festival u Zagrebu bit će mi jedan od prvih koji ću svirati u inozemstvu nakon pandemije, i moram reći da sam stvarno uzbuđen.

 

FSF: "Hrvatska publika već je jako uzbuđena zbog tvog povratka. Kako se osjećaš u vezi s tim i po čemu najviše pamtiš Hrvatsku?"

SP: Imao sam neke od najboljih trenutaka u Hrvatskoj. Ljudi, publika i klubovi su mi pružili veliku podršku i dočekali me raširenih ruku. Proveo sam nekoliko lijepih dana u Splitu, družeći se u gradu u Zagrebu, uvijek mi je drago saznati o ljudima, kulturi i zemlji kad sletim.


 
FSF: "Festival će imati i elektroničke i pop/rock/hiphop glazbene pozornice. Koju bi pjesmu/album preporučio ljudima koji obično ne slušaju elektroničku glazbu, da su otvoreni za to?"

SP: To je jako dobro pitanje! Jer elektronička glazba se toliko promijenila tijekom godina. Bilo je mnogo umjetnika koji su došli i mnogi umjetnici su izblijedjeli. Ali osobno bih preporučio bilo što od Flying Lotusa ili bilo što od Moodymanna.

FUTURE SCOPE FESTIVAL

Danas je objavljen i raspored nastupa po danima i po pozornicama, a prema tome Pullen vrti prvog dana – 13. svibnja na Electronic Stageu. Ulaznice za ovaj spektakl potražite na Entrio!

O afterima koji će se održati u Boogaloo saznajte ovdje. Više informacija o festivalu potražite na društvenim mrežama Facebook | Instagram

FB Event: Future Scope festival [Zagreb, 13.-15.05.2022.]

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2