Skip to main content
  • marmat sirkris

Udišemo dobar beat i pušimo kvalitetnu glazbu

Od upoznavanja dvojice glazbenih istomišljenika, Kristiana Šormana i Marjana Matkovića, do osnivanja zajedničke agencije cokeandsmoke prošle su tek dvije godine.

Naslovna foto

marmat sirkris
 
Trenutno zastupaju dvadesetak izvođača. iza njih je uspješno prvo izdanje Love Week Festivala, kojeg već pripremaju za sljedeće ljeto, a pred njima njihov dosad najveći projekt – Skylight. 
 
Što je cokeandsmoke i kako je došlo do osnivanja agencije?
Priča je započela prije otprilike dvije godine i to putem nikad prežaljenog izvornog Myspacea. Naime, na poziv Marjana Matkovića, DJ Marmata, Kristian Šorman,  DJ Sirkrisa, došao je DJ-irati na Sicko Disko u Zagreb. Tada su se upoznali, dvije godine poslije Kristian je i došao živjeti u Zagreb iz Landshuta (Njemačka) pa je ideja o osnivanju agencije već tada bila u nekom planu. No, tek nekoliko mjeseci prije ljeta 2013. i organizacije Loveweek festivala cokeandsmoke je i službeno zaživio. Osnovna ideja je bila da se njihovo dugogodišnje iskustvo u organizaciji evenata, ali i kao DJ-a, pretoči u jednu zaokruženu priču jer na hrvatskoj sceni nema puno agencija koje to rade, a potreba postoji. Danas je to full service agencija s troje ljudi koja se bavi pretežito eventima (od ideje do produkcije i finalizacije) te zastupanjem nekolicine domaćih, ali uglavnom stranih DJ-a i live actova. Uz evente, agencija se brine i organizira već spomenuti Loveweek festival, koji je u planu i za ovo ljeto, te se bavi bookingom, PR-om, community managementom i dizajnom. Znači, sve što vam treba kada je u pitanju se radi o bilo kakvoj vrsti promocije ili eventa, cokeandsmoke može pružiti..
{youtube}Qz7n7OqnSaA{/youtube}
 
Naš najnoviji projekt je Skylight, na 16. katu Nebodera u Zagrebu na mjestu Vidikovca, koji jednom mjesečno postaje klupski prostor u kojem će se održavati 16th Floor Session, deep house / house večeri. Gostovat će strani i domaći DJ-evi, ali i strani posjetitelji kojima se uz clubbing nudi i razgledavanje Zagreba i spavanje nekoliko dana u hostelu. Njima nudimo primamljiv paket aranžman s naglaskom na dobar provod.
 
Koliko trenutno DJ-eva i producenata zastupate? 
Zastupamo trinaest  DJ-a i dva live acta. Uglavnom su to up and coming DJ-evi jer ideja je da kako oni rastu da rastemo i mi zajedno s njima,da zajedno ”odradimo” jedan razvojni proces i da od početka surađujemo kao tim. Većina njih je iz Njemačke i Austrije, a od poznatijih tu su Azzido Da Bass, Florian Paetzold , deep house genijalac koji se strelovito uspinje, Mike Vath kojeg 2. studenog  dovodimo u Aquarius i koji je brat od poznatijeg you know who, Lars Moston , polovica Moston i Malente dueta koji trenutačno osvaja isto ljestvice na Beatportu. Od domaćih tu su Biella&Astrall koji su na Burn natjecanju osvojili nastup u Tvornici s Maceom Plexom i koji redovito izdaju za dobre labelove te se penju sve više i više na ljestvicama, a gura ih i Eric Sneo te Richie Hawtin, a i Martyn Negro je u igri kojeg smo bookirali za Cocoon club. Što se tiče live actova za regiju (osim Srbije) zastupamo Sajsi MC i DJ BKO, za koju vjerojatno već znate, te pobjednika UK beatboxing natjecanja , The Peteboxa, koji sve svoje pjesme izvodi pomoću vlastitog glasa kojeg onda samplira, baci u loop i slično. Tu su još i drugi artisti, a njih potražite na našoj stranici.
{youtube}Fi2MkBwtznQ{/youtube}  
 
Kako birate koga ćete zastupati, kojem zvuku ste skloni?
Zvuk koji cokeandsmoke protežira nije specifičan nego eklektičan, sve što nam se dopadne i što smatramo kvalitetnim dolazi u obzir za ulazak u agenciju. Nismo ograničeni, ali smo i dosta izbirljivi i već smo morali neke odbiti jer jednostavno to nije bilo to. Naglasak stavljamo ipak na producente s već nekim izdanjima iza sebe jer gurati nekoga od samog početka, pogotovo ako je samo DJ, nije laka stvar i te korake taj netko mora odraditi sam. Kad se osovi na vlastite noge, mi ćemo mu pomoći da potrči.
{youtube}1oWXDWICuO8{/youtube}
 
Planovi za budućnost?
Samo neka bude svijetla za početak. A planovi su daljnja briga za naše artiste, proširivanje nekih evenata na druge gradove jer već smo i radili u Rijeci, Ljubljani,  Beogradu te Njemačkoj, pokretanje labela te postavljanje novog Loveweek festivala za ljeto i trenutačno prioritet broj 1 je Skylight priča u koju polažemo velike nade. Ovim putem zovemo i ekipu koja voli deep da dođu na otvorenje  Skylighta 1. studenog, a one koji vole techno dan kasnije, 2. studenog,  u Aquarius. Vidimo se na plesnom podiju. 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2