Skip to main content

Vedran Car: Feel Good Club je moj mali passion project

U intervju stolcu je Vedran Car, pasionirani ljubitelj elektroničke glazbe, DJ i voditelj radijske emisije "Feel Good Club" na Otvorenom radiu koja se emitira svake subote u 21h.

Piše: 


Susretali ste ga prije lockdowna i na partijima BSH partijima, GreenRoom festivalu i drugim eventima diljem Hrvatske, pa evo smo iskoristili ovu pauzu od clubbinga kako bi popričali malo sa Vedranom.

1.    Vedran, koliko dugo si u ovome poslu?

Počeo sam na Radio studentu 2004. godine, ako dobro zbrajam i oduzimam, vrijeme na radiju provodim već 16 godina. (pliz izračunajte i samostalno, zbilja sam loš u matematici, možda je i 26 godina.)

2.    Koja je najbolja stvar u vezi tvog posla?

Na radiju imamo aparat sa solidnom kavom za dvije kune.

3.    Koja je bila tvoja najluđa situacija na radiu?

Završavao sam sa smjenom, iz studija sam išao prema izlaznim vratima i u hodniku radija sreo sam nekog tipa u boksericama kako zbunjeno hoda. Neću sad u detalje, ali završilo je policijom. „Ludo“ je bilo i kad mi je netko 3 puta za redom bušio gume na autu na parkingu radija. Ne znam razlog, sigurno je jako,  jako dobar! Ludo je bilo i gledati kako šefovi gube boju u licu jer sam upropastio nagradnu igru koja je u tom trenu bila teška cca 10 tisuća kuna. Prošlo je već dosta godina od toga, još uvijek je samo meni smiješno.

4.    Što je potrebno za uspješan show Feel good Club-a?

Taj show je moj mali passion project. Radi se o emisiji koja ide subotom navečer u 21h i tada sam ono što sam uvijek htio biti, DJ na radiju! Želim da tih sat vremena budu dobri i precizni (kada kažem precizni mislim na dobar miks i na dobru tehničku izvedbu same emisije). Što je potrebno? Pa potreban je netko tko će svaku subotu navečer „žrtvovati“ za to i potrebno je imati određene DJ vještine da se to dobro izvede. Znači li to da će svaka biti savršena i da neće biti grešaka u miksu i rupa u eteru? Paaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. ne 😀

5.    Kada sviraš za Feel good Club, radiš li playlistu planirano ili više voliš biti spontan?

Sve je pripremljeno do zadnje sekunde. Imam previše posla u tih sat vremena i sve isplaniram! Kao playout koristim naš radijski sistem, ali i Serato sa pripremljenim setom za taj dan. Emisija je zamišljena kao live dj emisija koja uvelike ovisi o kontaktu sa slušateljima, primam poruke, telefonske pozive i nastojim sve to uklopiti u emisiju. U sat vremena dobijem cca 50 telefonskih poziva, nastojim svaki preslušati, njih 10ak završi u eteru. Previše je posla da bi još dozvolio spontanost u odabiru glazbe. Ponekad se dogodi da nešto izmjenim u hodu, ali u 90% slučajeva ide onako kako sam planirao!

6.    Nedavno si odsvirao odličan set za Sound Hub, koliko si se pripremao, jesi li imao tremu?

Uvijek se pripremam, volim pripremu, priprema je majka. Takve setove pripremim na način da izaberem 50, 100 traka i onda vadim iz tog bunara! Uvijek pripremim prve dvije, tri – a onda kasnije nekako krene vožnja, pa skrenem gdje mislim da treba skrenuti!

7.    Kakvu vrstu elektroničke glazbe osobno preferiraš?

Uf, probat ću na ovo odgovoriti. Moja ljubav prema DJ kulturi, a samim time i prema elektroničkoj glazbi počela je krajem 90ih kada sam otkrio jednu malu emisiju naziva Essential mix na BBC R1. Ne mogu se sjetiti tko je bio prvi DJ na kojeg sam naletio tamo, ali vjerojatno je bio Paul Van Dyk ili Sasha ili Tiesto ili netko iz tog vala trance zvuka. Dakle počeo sam sa tranceom, koji mi je i danas dosta drag, ali drag na način na koji ti je draga prva ljubav iz srednje. Lijepo se sjetiti, ali nema smisla 😀 Onda sam počeo otkrivati domaće DJe, hrpetinu pjesama i skroz neke nove žanrove sam otkrio preko Seraphim Codexa (aka Shane 54), on je iz Bjelovara (i ja sam iz Bjelovara)  i na njegove svirke sam išao kao vjernik na misu. Preko njega sam, recimo, otkrio stvar Trentemoller – Moan i cijelu tu nišu elektronike. Ok, duljim s odgovorom, ali moram spomenuti i pobožno slušanje svega što se događalo na Radiju 101, preko Frxa i Šveca sam otkrio cijeli svemir žanrova, podžanrova, dja, bendova… Dakle, moj odgovor na pitanje kakvu vrstu elektroničke glazbe preferiraš je: da.

8.    Koji je bio tvoj najbolji party na kojemu si svirao?

BSH na aerodromu je bio ludilo. GreenRoom festival u Valpovu je bio jako cool. Pred puno godina sam imao DJ bend (spavaš li mirno svidiš haus mafijo) sa frendovima, zvali smo se COLLECTIV i imali smo dobre partije (nama su bili dobri, ionako smo to radili zbog sebe :D) Pozdrav svima koji su gutali dim iz naših jeftinih dim mašina po Bjelovarskim kafićima!

9.    Koji je bio tvoj najbolji party na kojemu si bio posjetitelj?

Moramo se malo vratiti na one prve ljubavi. Tiesto je 2007. ili 08. bio u Ambasadi Gavioli, to mi je ostalo u sjećanju kao super party. Fatboy Slim 2010. u Umagu, također pamtim kao dobra svirka i ludilo (možda sam previše subjektivan jer mi je tad potpisao CD, malo sam fanboy što da radim.) Moram spomenuti 2007. godinu i Groove Armadu u Tvornici, možda nije po definiciji party, ali pamtim to kao jedan od najboljih koncerata elektroničke glazbe, kao i Prodigy u Domu sportova 2005. godine. Claptone je bio cool pred koji godinu u Galleryu.

10.    Jesi li tip za lude provode ili preferiraš kućna druženja?

Luda kućna druženja!

11.    Što bi poručio svojoj publici u ovim teškim vremenima?

Jedite voće i povrće i manje gledajte mobitel.

12.    Možeš li podjeliti s nama nekoliko traka koje obožavaš?

Trentemoller – Moan
Royksopp – Here She Comes Again
The XX – On Hold (Jamie XX Rmx)

Chicane – Offshore
Joris Voorn – Incident
Layo & Bushwacka! – Love Story
C Mos – 2 Million Ways (Axwell Rmx)
ATFC – I Called You
Paul Oakenfold – Southern Sun
Ninetones – Finder
New Order – True Faith
The Revenge – Just Be Good To Me
Bicep – Opal  (Four Tet Rmx)
Stevie Nicks – Edge Of Seventeen (The Starkillers Seventeen Lightyears Rmx)

Emisija Feel Good Club i ide uživo svake subote. Osim slušanja, moguće je gledati i live stream iz studija preko ovog linka. Sve emisije dostupne su za slušanje ovdje, a ona zadnja emitirana uvijek je dostupna i na službenom webu radija.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop