Skip to main content
  • 28.10.2017.

ABOP: Smijeh, ples, ljubav, to je pravi after!

Za razgovor ugodni u današnjem intervjuu posjeli smo ekipu ABOP-a koja nam otkriva čari njihova stvaralaštva.

Piše: 

Da je bass dobar to je Erolova briga, John i Levi udaraju po bubnjevima, a ostatak družine su Božanski, Tourett i Lo.Peaks koji su zaduženi za synthove, zvuk i samplove.

Svakako treba spomenuti da su kroz domaću etiketu PDV i uz mastering Petra Dundova izdali svoji prvi istoimeni EP. Prepustimo sada mikrofon bendu koji uskoro kreće na europsku turneju..


 

1. Bok bok, momci bok. Bok Erol, bok John, bok Levi, Božanski i Tourett i bok Lo Peaks. Vas šestorica, šest godina nakon partyja toliko lošega da je naposljetku rezultirao stvaranjem sasvim novog banda kroz sjajnost neminovnog mu aftera… Pa sada kada vas imamo sve na okupu za koju čašicu razgovora prvo i esencijalno pitanje jest – zašto je after bolji od partyja?

Hehe, nije da nema loših aftera, ali kad se zalomi dobar onda nema nista bolje od toga. Smijeh, ples, ljubav, to je pravi after.
{youtube}E6C1BLPIUoU{/youtube}

2. Koja je pozadinska priča nastanka banda ove kobno sjajne noći/jutra kojem je after spasio stvar. Znate što tražimo… sočnost ili anegdotu. Kako se 6 već renomiranih glazbenika zateklo zajedno na istom mjestu i tko je predložio ideju na ovom kasnonoćnom brainstormingu?

Nije to bio brainstorming, nego rokanje po basu i bubnjevima do 8 ujutro u jednom podrumu u Makarskoj, Tamo su se zatekle tri petine budućeg benda i desetak frendova koji su nam svojim plesanjem dali do znanja da možemo stvorit dobru vibru. Netko je u svoj toj frci viknuo da je after bolji od partyja i nakon toga sve se brzo odigralo, bili smo na stageu za manje od 6 mjeseci.
{youtube}w_2_IlT9ed8{/youtube}

3. Nazivaju vas live atrakcijom. Koliko je izazovno bilo ispravno spojiti organski zvuk live instrumenta s elektroničkim? Kako slažete repertoar i kojim elektroničkim susjedstvima se najradije krećete? Što najbolje zvuči odsvirano uživo i jeste li primijetili neke preference kod domaće i regionalne publike? Planirate li u budućnosti uvoditi i vokal na svirke ili se držite ritma?

Teško je govoriti o ispravnom, svaki crossover ima svoje porođajne muke, puno je tu bilo eksperimentiranja, ali zvijezda vodilja bio nam je međusobni konsenzus. Ako nesto prođe filter kod 5 različitih ljudi onda valjda ima nesto u tome. Repertoar se stalno obogaćuje novim pjesmama koje nastaju, stare pjesme lete van, i to je to. Što se tiče nase publike, mislim da se radi o ljudima sličnih afiniteta kao mi, koji su otvoreni i za elektroniku i za live svirku. Ovaj bend će uvijek ostati instrumentalnog karaktera, nemamo mi nekih posebnih poruka koje želimo prenijeti, jedina poruka je: pleši!

4. Koliko vas je prethodno glazbeno iskustvo u odličnim inovativnim domaćim bandovima pripremilo na ono što je imalo doći i kako je after bolji od partyja – jesu li i dva bubnjara bolja od jednoga?

Svakako nam je pomoglo prethodno iskustvo, puno bolje smo se snašli na terenu, ali istina je i da svaki novi bend ipak kreće ispočetka. Dva bubnjara su duplo bolja od jednog. 😉
{youtube}F7rT1Nqfm48{/youtube}

5. Stojite na pragu nadolazeće turneje. Gdje ćemo vas sve moći čuti, što planirate predstaviti plesačima i koje datume da rezerviraju? Kojem nastupu se oosbno najviše veselite? Radi li ABOP najbolje aftere?

Dat ćemo vam zasad samo osnovni info, idemo na tour po Europi u drugoj polovici studenog, od gradova tu su Pečuh, Bratislava, Berlin, Bruxelles, Munchen, Limoges, Rouen, Ljubljana… Vise detalja ćemo uskoro objaviti na našim stranicama. Jedva čekamo da sve krene.
{youtube}4Vw8TpK13hs{/youtube}

6. Dobitnici ste i Ambasadora za najbolji elektronički band. Što vam je nagrada značila i što po vama dobar band čini dobrim? Je li sceni bio potreban ovakav jednogodišnji rezime koji bi objedinio sve žile srca elektroničkog žanra? Koliko vaša unutarnja dinamika i atmosfera međuljudskih odnosa utječe na ono što se događa na bini?

Ambasador je naša prva nagrada uopće, tako da ćemo ju uvijek pamtiti, lijep je osjećaj kad kolege sa scene prepoznaju ono sto radiš. Želimo nagradi Ambasador i Klubskoj Sceni da traju i rastu jos dugo, dugo. Dobra unutarnja dinamika i atmosfera međuljudskih odnosa je kičma svakog benda, to je razlog zbog kojeg zajedno izlazimo na stage. Bend je u stvari prijateljstvo, tolerancija i ljubav, a glazba je samo nusproizvod.

7. Wild Card pitanje(a): Da margine stvarnosti ne postoje koje bi bilo ostvarenje ultimativnog sna za ABOP? Koja je najneobičnija stvar koju ste ikada doživjeli na nastupu?

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk