Skip to main content
  • 28.10.2017.

Otkrivene tajne internet fenomena Techno Vikinga

Najpoznatiji rejver u povijesti Techno Viking, obišao je cijeli svijet uz snimak Matthiasa Fritscha, a sada u dokumentarcu o spomenutome saznajemo tajne njegova uspjeha.

Piše: 

Svatko je upoznat sa nabiladnim rejverom bez majice koji prstom upire u jednog bezobraznog mladića na Fuckparade-u 2000. i svatko je zapamtio njegove pokrete. Da Matthias Fritsch nije zabilježio taj uradak svojom kamerom svijet ne bi znao tko je Techno Viking, ali ova internet senzacija dobila je i svoji dokumentarac u kojemu se u 50-minutnom videu objašnjava što se to točno dogodilo u Berlinu.

Dakle u videu od četiri minute, koji je na YouTubeu uploadan 2006. vidimo rejvere koji hodaju ulicom i plešu uz zvukove hardcore techna, prije nego se zalutali mladić zaleti u mladu djevojku i zgrabi ju, nakon čega na scenu stupa Techno Viking koji nakon što ga je posjeo na kamion i prstom mu objasnio da miruje, kreće u svojih 3 minuta slave ludim plesom.
{youtube}-8H4GKg-mYQ{/youtube}

Video je sakupio na desetke milijuna pregleda što je Matthiasu Fritschu donijelo i kojekakvu zaradu Na kraju je došao na ideju da bi preko crowd-funding kampanje sakupio sredstva i realizirao dokumentarac u kojemu se detaljno objašnjava uspjeh Techno Vikinga. Podjestimo da je i do dan danas misteriozni Techno Viking 2009. tužio Fritscha, zbog čega je obrisao video, ali kako je riječ o internetu, nije dugo trebalo da ponovno osvane na platformi.

The Story Of Technoviking – 2016 – Short Version – EN DE ES subs from Matthias Fritsch on Vimeo.

 

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2