Skip to main content
  • 13.01.2016.

Andrea Ljekaj: “Berlin je, pored Ibize, moje najdraže mjesto za party”

Ususret nastupu u Moon clubu Zagreb, popričali smo s Andreom Ljekajem, perspektivnim DJ-om i producentom koji u Berlinu uspješno gradi svoju glazbenu karijeru.

Piše: 

Zagrebački Moon club će u petak, 15. siječnja, biti poprište plesne večeri u organizaciji vinkovačke izdavačke kuće i booking agencije, LOKKA. Novi je to projekt koji u premijernom izdanju predstavlja troje zanimljivih izvođača – Andreu Ljekaja, Martu te Sasskiu

FB event:  https://www.facebook.com/events/187663451587294/

U nastavku pročitajte intervju s Andreom Ljekajem!

Godina je tek počela, a ti si već najavio dva zanimljiva mini projekta – remiks za etiketu Comport koji si posvetio mađarskoj DJ-ici i producentici s nizozemskom adresom, Dansor i novu traku „Hot in Paradise“. Znači li taj brzi start da od tebe možemo očekivati puno novih materijala u 2016.?

Stvarno je bilo zadovoljstvo raditi na remixu za Dansor kojemu sam posvetio dosta vremena. Uzbuđen sam oko našeg izdanja na Comportu, a posebice oko moje trake 'Hot in Paradise' koja izlazi na Elrowu ove godine. Elrow je jedan od najpoznatijih klubova u Barceloni i po meni najjača noć na Ibizi tijekom ljeta, stoga sam više nego sretan potpisati koji uradak za njihovu izdavačku kuću, što donosi više od samo izdanja. Mnogo toga za 2016. je već zakazano – moj drugi EP za Save Us, remix za Briana Cida i Cosmic Cowboyse, traka na Elrowu, remix za Dansor i trake za Get Physical, tako da možete očekivati nešto više nego u 2015., svakako.

U prosincu 2014. godine, preselio si se u Berlin. Koliko je to utjecalo na tvoju inspiraciju (negdje na tvojoj FB stranici sam pročitala da inspiraciju primarno pronalaziš u šumama i klubovima), razvoj tvoje karijere i život općenito? 

Utjecalo je ogromno! Uživam u zvukovima i sve što šuma i svi njeni stanovnici proizvode te dobivam dosta ideja od nje. A što se tiče klubova, Berlin je, pored Ibize, moje najdraže mjesto za party, a više od ičega me inspiriraju klubovi i noći koje pozitivno utječu na moj rad, tako da mi je sve to neizbježno. Svoju karijeru sam započeo odlučno tek nakon svog dolaska u Berlin, uz pomoć svog najboljeg prijatelja Hrvoja koji mi je ujedno postao i menadžer. Berlin i Hrvoje su me usmjerili u nešto što sam zapravo duboko u sebi tražio dugi niz godina, a trenutno se osjećam sigurnije nego ikad u to što radim.

Za svoj matični label, Save Us, u kolovozu si prošle godine izdao debitantski EP "Above Humans". Tijekom 2015., vašem su se kolektivu pridružili Bedouin, Rafael Cerato & Pao, Brian Cid, Vonda7, a u svibnju ste pokrenuli i ogranak Save Us labela – Be Saved. Jesi li zadovoljan dosadašnjim ostvarenjima i koji su vam planovi za tekuću godinu? 

Zadovoljni smo dosadašnjim izdanjima na Save Usu i sub labelom Be Saved koji se polako razvija. Izdanje mog prvog EP-ja "Above Humans" je jedan od posebnijih momenata moje karijere – dostigao je ogromnu slušanost i podršku od artista kao što su H.O.S.H., Maceo Plex, Richie Hawtin, Steve Lawler te mi je donio još svirki. Tekuća godina nam donosi još više Save Us Showcaseova i još mnoga izdanja zbog kojih smo dosta uzbuđeni.

U lipnju 2015. si potpisao za prestižnu berlinsku Get Physical etiketu – tvoja traka "Mantra" se našla i na kompilaciji njihovih "najtraženijih" u 2015. godini. Koliko ti znači ta afirmacija i kako utječe na tvoj rad?

Znači mi puno, Get Physical je bio moj cilj od samog početka tako da sam jako sretan što sam potpisao za njih i da mi je to sada drugi dom. "Mantra" je i dalje moja najprodavanija traka i svirana je po cijelome svijetu i na Boiler Roomu Berlin prije nego se uopće izdala, tako da Get Physical dosta utječe na moj rad.

Početak 2016. godine za tebe izgleda poprilično uzbudljivo. Nakon Zagreba putuješ u London, a krajem veljače nastupaš u legendarnom hamburškog klubu, Waagenbau. Kako se pripremaš za nadolazeće nastupe i što očekuješ od zagrebačkog? 

Za svaki nastup, pripremam novi set pun promica i svojih novih traka, a od Zagreba očekujem sasvim solidan party. Jedva čekam tour po Njemačkoj krajem veljače te Dubai nakon toga, a oko Londona sam posebno uzbuđen jer je to ipak moj prvi gig u Eggu, plus Save Us Showcase na Ground Flooru za koji sviram.

 

 

 

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju