Skip to main content
  • 29.04.2019.

Coeus: Jedva čekam lijepa druženja i tonu dobre muzike na hrvatskoj obali

Iza imena Coeus, preuzetog iz grčke mitologije, krije se srpski DJ i producent Nemanja Petković.

Piše: 


Za jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni već se čulo i daleko dalje od Ex-Yu zemalja, pa njegove stvari redovito vrte velikani poput, recimo, Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki, a stvari mu izdaju poznati labeli poput MoBlack Recordsa i Sweet Musiquea. Nedavno je oduševio trakom “Forgotten Love”, koja je izašla kao prvo izdanje Mimesis Audio labela, podlabela Sweet Musiquea.

Sweet Musique je tim koji me je od prvog dana prihvatio kao njihovog pa se uvijek osjećam odlično što se naša suradnja i poslije nekoliko godina uspješno nastavlja,” kaže nam Coeus, pa detaljnije objašnjava kako je tekao kreativni proces:

Sam rad na traci je išao lako jer sam od početka imao temu, koju sam u glavi povezao i sa jednim dijelom svojeg života. Tok te trake se zapravo savršeno uklapa u neke moje emotivne uspone i padove,” tumači nam.

Njegovi su prvi veći glazbeni koraci bili usko vezani uz house glazbu, dok se danas okrenuo zvuku koji više ide prema deep i melodic technu. Njegovi prvi nastup izvan Srbije bio je tako u Zagrebu na Dobrom houseu 2017. godine.

U to vrijeme sam bio oduševljen činjenicom da će me moja muzika odvesti van granica Srbije. Sjećam se da sam dosta nesigurno krenuo, plašeći se hoće li publika prihvatiti ono što puštam, međutim, završilo se ludnicom koja je trajala do ranih jutarnjih sati,” priča nam svoje dobre uspomene.

Od tada nije imao priliku ponovno gostovati u Hrvatskoj, no to će ispraviti ovog ljeta na Noxu u Šibeniku, čemu se, kaže, jako raduje. Već je imao prilike dijeliti DJ pult s Lawrence Kleinom, koji na Noxu ima dvostruku ulogu DJ-a i organizatora, pa, kaže, poznajući Lovru, ne sumnja da će Nox ispuniti sva očekivanja.

Lovre je momak koji je pretalentiran i svoj posao radi na najbolji mogući način.  U posljednjem našem b2b setu smo se savršeno slagali kada je muzički ukus u pitanju, tako da zaista ne sumnjam da će i Nox također biti baš po mom ukusu. Očekujem puno lijepih druženja, tonu dobre muzike i fantastičan ambijent jer je hrvatska obala zaista jedna od najljepših u Europi, a možda i šire,” kaže nam.

Dane do Noxa Nemanja će odbrojavati u studiju – nakon nekoliko mjeseci pauze od produkcije ovih joj se dana opet intenzivnije posvetio – ali i na drugim velikim pozornicama.Ova mi je godina zaista pružila sve što sam žeio. Na Dance Areni na Exitu ću dijeliti pult sa najvećim imenima svjetske scene, što je ogromna čast,” kaže nam. Poručuje nam da, ako smo željni premijera, ovih dana pratimo njegov rad jer 30. travnja na Family Name Recordsu izlazi njegov novi EPsa fantastičnim remixom Santiaga Garcie”. Već sada izdanje su podržala imena poput Tale Of Us, BOga, Mathiasa Schobera, Lehara i dua Innellea, tako da ne sumnjamo da se zaista radi o pravom dijamantu. “Jedva čekam probati trake pred publikom, pa i na samom Noxu,” kaže Coeus.


 
Nox se održava u šibenskoj uvali Martinska 2. i 3. kolovoza

Ove godine u organizaciju festivala se uključio i kolektiv RatCat, jedna od najsvježijih pojava na sceni, o čijoj nepogrešivoj selekciji, inovativnom pristupu organizaciji i iznimnom entuzijazmu dovoljno govori činjenica da su ove godine u Šibenik odnijeli čak pet nagrada Ambasador. Uz Coeusa i Lawrence Kleina, na Nox dovode i Red Axes, Juana Atkinsa, Petra Dundova i Jocka, a uskoro će objaviti i drugi val imena. Festival će se održati u bivšem socijalističkom kampu Martinska, koji je trenutno u fazi preuređenja, a koji će tijekom ljeta udomiti još nekoliko festivala. Svi koji kupe ulaznice za Nox imaju mogućnost pet dana besplatno kampirati na ovoj rajskoj lokaciji s pogledom na Šibenik. Ulaznice se još kratko mogu nabaviti za samo 130 kuna u sustavu Entrio.  
 

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2