Skip to main content
  • cuisine
  • 4.01.2016.

Cuisine Dub predstavlja jazz izdanje

DJ i producent Ante Matas aka Cuisine Dub, član je splitskog kolektiva LoopJunkies, pokretač vinyl-only labela Fields & Forests i urednik F&F emisije na KLFM-u i Radiju 808. 
 

Piše: 

Naslovna foto

cuisine
Na njegovu je glazbu zaplesao i Ricardo Villalobos, a ovoga puta možemo ga čuti u dosta drugačijem izdanju. 'Faturetu' možete osvojiti na nagradnoj igri slijedeći upute NA LINKU.
 
Kako bi opisao zvuk i atmosferu 'Faturete'?
Latin jazz s elementima fusiona.
 
Čime je inspirirana?
Ponajviše Brazilskom glazbom, iako su neki djelovi inspirirani i talijanskim kraljom filmske glazbe Pierom Umilianijem.
Primjetio sam da se braziska glazba dobro uklapa u dalmatinske motive i običaje i to je nekako spontano postala ideja vodilja.
 
Koliko u prosjeku vremena provodiš u studiju?
U prosjeku jako malo jer imam previše drugih obaveza pa se ne bavim glazbom stalno i uopće ne idem u studio. Recimo ovo izdanje sam dovršavao početkom ljeta i tih dana sam iz studija izlazio jedino jesti i spavati, ali inace nemam vremena sjediti u studiju i čekati inspiraciju. Nadam se da ce se taj trend uskoro promijeniti jer imam par zakazanih ploča za ovu godinu, a mozda i LP. Ako bude vremena, sreće i zdravlja. 

fatureta

 
Koji su ti najdraži instrumenti?
Uglavnom oni koje ne znam svirati ili koje ne posjedujem, ali eto, moze se reći da imam neku strast prema perkusijama. Perkusije su kao Pokemoni, moram ih imat sve!
 
Što se promijenilo u tvom glazbenom izražaju u posljednje vrijeme?
Sve se promjenilo. Elektronska glazba me malo manje zanima u posljednje vrijeme. Čak sam potratio priliku da izdam ploču za jedan popularni techno label povezan s Boiler Roomom jer nisam čovjeku poslao nista vise od godinu dana. Jednostavno me trenutno ne zanima produciranje elektronske glazbe, barem ne u nekoj klasičnoj formi, no možda se to promjeni u budućnosti.
 
Tvoji su setovi uvijek neobični i specifični te sadrže neke egzotične trake koje nisu dospjele do mnogo ušiju… Imaš li neki novi takav iskop za podijeliti?
Imam. Naletio sam na jednog čovjeka iz afrike koji radi čuda, ali bh radije to podjelio na plesnom podiju.
 
Da li bi volio s nekim podijeliti studijsko vrijeme ili više voliš sam raditi?
Bolje djelujem sam, ali nastojim surađivati s nekim prijateljima. Možda neke od njih čujete na mojim budućim izdanjima. 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2