Skip to main content
  • 26.11.2021.

East Side Connection Podcast + intervju: Dino Ganic

Dino Ganić je dio nove mlade generacije umjetnika iz Crne Gore.


Obscure Events je ime njegovog klupskog programa u kojemu je ugostio svjetski priznatog techno DJ-a/producenta Stanislava Tolkacheva. Pozdrav Dino, drago nam je što ćeš postati dio našeg East Side Connection Podcasta. Krećemo s pitanjima…

Dolaziš iz Crne Gore odnosno njenog glavnog grada Podgorice, član si "novog vala" generacije DJ-a. Koliko je zapravo težak početak za jednog DJ-a /producenta iz tvog iskustva i koji bi savjet dao mlađem sebi ?

Pozdrav Toni, prije svega hvala na pozivu. Velika mi je čast biti dio East Side Connection Podcasta.

Početak je dosta težak na manjim mjestima gdje sve uglavnom ide kroz konekcije. Ukoliko nisi usko povezan sa ljudima koji organizuju događaje, veoma je teško dobiti gig, pa iako imaš sve što je potrebno. Kod nas u Crnoj Gori je slabo zastupljen techno kao žanr ako gledamo cjelokupnu scenu, uključujući i SeaDance festival. Na tom festivalu možeš vidjeti tech house, progressive house, minimal dj-eve, ali lokalne dj-eve koji vrte pravi techno, njih ni na vidiku. Techno koji se servira je čista komercijala. Plasiran je da privuče šire mase, a to su uglavnom ljudi kojima je techno sve što ima 4/4 beat. Možeš dovesti deep house DJ-a i predstaviti ga kao najveću techno glavu i publika će to pojesti.

Savjet mlađem sebi sam dao ispravan na vrijeme i radio sam ono što me privlači i što volim pa makar nikad gig ne imao. To preporučujem svim dj-evima ako pomisle da  se ogrebu za gig i promjene lični opis samo kako bi imali gdje da vrte.

Obscure Events je naziv tvoje klupske večeri u kojoj si imao priliku svirati sa velikanom techno glazbe Stanislavom Tolkachevim. Što ti je glavni cilj tog projekta i koji su planovi za budućnost?

Cilj projekta Obscure Events jeste promocija underground kulture kroz muziku. Planovi koje smo imali su nažalost svi na čekanju zbog trenutne situacije sa korona virusom, ali ukratko ćemo omogućiti našoj publici da čuju imena sa svjestke techno scene i da osjete pravu underground atmosferu na žurkama koje trenutno fali ovdje.

Saznali smo da si veliki ljubitelj umjetnosti, te da si još i vizualni artist. Što te najviše inspirira i tko su ti uzori u tom "vizualnom" svijetu?

Jesam. Veliki sam zaljubljenik u film i sve što ide uz to. Planiram da u narednih par godina režiram i napišem film za koji ću ja raditi i muziku. Skoro sam radio muziku za animirani film „Courage“ režisera Kirollos Rizk-a koji će premijerno biti predstavljen u decembru na Shockfestu u Las Vegasu. Nemam umjetničkog uzora, ali recimo kada bih morao da izaberem to bi bio – Salomon Ligthelm. Mnogo mi se svidja njegov vizuelni stil.

Svi smo u nekoj nepredvidivoj situaciji za budućnost, ali moramo se dotaknuti tvojih planova i želja za budućnost. Vjerujemo da radiš na novoj glazbi koju planiraš izdati, smišljaš nova DJ gostovanja nakon ove naporne situacije. Reci nam malo više o tome.

Pa iskreno nemam nekih planova. Radim kao i uvijek, zeznuto je išta i planirati povodom gigova u ovakvoj situaciji, ali radim za svoju dušu, pa šta bude biće. Izdanja će biti nadam se uskoro, čeka se potvrda izdavačke kuće za moj novi EP.

Zamisli situaciju u kojoj dolaziš na gig i shvatiš da na USB imaš trake jednog artista i s njegovim trakama moras cijeli gig odraditi. Koji je to artist i koje su 3 njegove pjesme za koje si siguran da će odlično proći na flooru?

Teško pitanje. Mislim da bi to bio Jonas Kopp. U pitanju je njegovo posljednje Axis izdanje koje je baš uključeno u setu za East Side Connections.

Imali smo prilike prije tebe ugostiti još 3 imena iz Crne Gore – Vakat, Ana RS, Tanya Moss, te su nas svi ugodno iznenadili sa svojim mixevima. Sad je tvoj red da nastaviš odličnu tradiciju u što i ne sumnjamo. Želimo ti svu sreću nastavku karijere i još jednom hvala na izdvojenom vremenu.

Nadam se da sam opravdao poziv :)) Hvala puno!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk