Skip to main content
  • 27.11.2021.

Forza Horizon 5: Poslušajte Hospital Records Soundtrack

Ranije smo već pisali kako elektronička glazba osvaja svijet video igara, te spominjali Forza seriju igara razvijenih od strane Playground Games i objavljenih od strane Xbox Games Studios.

Piše: 


Specifično smo spominjali Forza Horizon seriju koje je do sada jedna od najprodavanijih igara na tržištu za PC, Xbox i Xbox Series X/S, te inače jedna od stručno ocijenjeno najboljih trkaćih simulacija na tržištu trenutno (najveća konkurencija je još uvijek Gran Turismo serija).

Nova edicija Forza Horizon 5 koja je izašla 09.11.2021 već sada broji 10 milijuna igrača. Smještena u Meksiku daje na odabir čak šest radijskih postaja za slušati sa dediciranim voditeljima pod imenima „Horizon Pulse“, „Horizon XS“, „Horizon Block Party“, „Horizon Bass Arena“, „Timless FM2“, „Radio Eterna“, „Horizon Rocks“ , te naravno „Hospital Records Radio“.

Ovim putem se specifično odnosimo na „Hospital Records Radio“ koji je posljednja četiri izdanja donio predivnu VA (Various Artist) selekciju u igru. Ovaj put voditelji su ponovo Chris Goss (osnivač izdavače kuće Hospital Records), te na mjesto Tony „London Elektricity“ Colmana u voditeljski stolac sjeda Dega (mladi i perspektivni MC, producent i DJ koji uz voditeljski dužnosti potpisuje i traku „Unwritten“.)

Naravno na stanicama video igre može se slušati sve od rocka, preko indie i pop glazbe, pa sve do EDMa i raznih oblika elektronike. No, imati u vidu da je cijela jedna stanica posvećena ne samo drum and bass glazbi, već samo jednoj izdavačkoj kući (inače je „Hospital Records“ jedan od predvodnika liquid funk podžanra drum and bassa) je ne samo iznenađujuće nego i predivna vijest za sve koji su se ikada namjeravali baviti glazbom za video igre.

Forza Horizon 5 trenutno je visoko ocijenjena igra sa 9/10 po Metacritic i IGN rankingu, te ima nominacije za najbolju sportsku/trkaču igru, najbolji sound design, te najpristupačniju igru. No ipak nije sve tako svijetlo pošto je nastala kontroverza oko manjka nominacije za najbolju igru godine.

Ipak na kraju se slažemo da kako god bilo, imati jedan cijeli soundtrack od singularne izdavačke kuće i uz to još striktno drum and bass glazba je super vijest za sve obožavatelje i takve muzike i video igara (naravno ukoliko posjedujete PC, Xbox One ili Xbox Series S/X).

Ukoliko vas zanima samo muzika, cijelo izdanje možete nabaviti digitalno i u limitiranom fizičkom izdanju na www.hospitalrecords.com

Piše: Dragan Franc Srdoč aka FrenkyBoy za Bass CoutureIzvori ranking igre:

Metacritic PC (91/100)
Metacritic Xbox s S/X (92/100)
IGN (10/10)

brejcha 2
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.