Skip to main content
  • alt
  • 12.03.2015.

Edy C.: “Uvijek su me privlačili ludi afro ritmovi, perkusije…”

U subotu 14., kada smo demonski petak 13. ostavili iza sebe, oko jedanaestice u Zadru počinje fenomenalni techno oblizek za sve one koji su se poželjeli beskompromisnog zvuka.

 
Q-Bar će se zatresti pod glazbenom palicom Decoded Record Showcasea koji u Q sjeda s Markom Nastićem za pultom. Pa smo povodom ove nadolazeće techno ekstravaganze popričali sa samim osnivačem Decodeda, Edy C-jem, koji je s podijelio s nama kako se partijalo u Šibeniku kada je on tek počinjao, o stvaranju Incognito projekta, o Decodedu i njegovom mlađem bratu Decoded Mini… pa prepuštamo riječ gospodinu Edy-ju.

alt

 
1. Kada si ti bio klinac i odrastao u Šibeniku, kakva je bila scena? Gdje su se ljudi mogli zaletiti na najbolje partyje i među kojim zidovima si ti zavolio elektroniku?
 
Ufff bilo je to odavno hehe. Generalno tada je bilo stvarno super, partija, klubova na sve strane tako da sam se brzo odlučio koja mi muzika najviše odgovara, mada ni danas nije toliko loše. Kad sam ja izlazio hit je bila Aurora, F1, Hacienda, Midnajt...i gdje god da si se odlučio ići predobro bi se proveo 🙂 
 
 
2. Što te privlači u pomalo tribal zvuku koji možemo zateći u mnogim tvojim produkcijama?
 
Uvijek su me privlačili ludi afro ritmovi, perkusije, uglavnom tribal u svakom pogledu. Kad sam krenuo u produkciju bio sam veliki fan Funky Techna jer mi je bio nevjerovatno plesan i osvojio me na prvu 🙂 

alt

 
 
3. Kako se rodila ideja za stvaranje Incognito Projecta s Aztecom i Tom D Voxom?
 
Ideja je bila jako jednostavna. Svo troje smo htjeli raditi i stvoriti nešto svoje i tako smo došli na ideju da stvorimo zajednički projekt pod imenom Incognito Project. Azteca sam upoznao spletom okolnosti i odmah se znalo da živimo isti san, a on me je povezao s Tomislavom Rupićem, koji je tada već bio dosta u produkciji, tako da svoj početak produkcije mogu zahvaliti njima jer su mi puno pomogli na početku.

alt

 
 
4. Što te potaklo na otvaranje Decoded labela? Imaš li poseban zvuk na koji se orijentiraš s izdanjima ili jednostavno čekaš da te neka traka zakači? Koliko si kao voditelj labela strog sa rokovima svojih umjetnika?
 
Pa nakon par godina produciranja i izdanja na različitim labelima htio sam otvoriti svoj label i na njemu prezentirati neki svoj zvuk i ljude koji su najviše slični mom zvuku, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak 🙂 U početku je to bio baš ''Opasan Techno'' i kako je vrijeme prolazilo tako se i zvuk ''Smekšao'', ali sve u svemu na Decodedu izdajem Techno & Tech – House dok sam s druge strane otvorio i jedan podlabel Decoded Mini Records koji je orijentiran na dosta drugačiji zvuk. Tu se može naći od deep-a, house-a i dosta lagane muzike. Decoded Records nije baziran strogo na datume izlaska što bi u prijevodu značilo da godišnje moze izaći 10 izdanja, a može i 5, a najvažnije je da materijal bude dobar.
 
alt
 
5. Kako si upoznao Marka Nastića i koliko je ova suradnja važna za Decoded? Što ovisnici o glazbi mogu očekivati na  Decoded showcaseu u Q-baru, 14. ožujka?
 
Pa kao što sam već rekao, u mojim početcima sam bio veliki fan Funky Techna a Marko Nastić je tada bio jedan od najboljih u tom žanru (bar što se mene tiče), tako da je on sigurno bio jedan od mojih uzora kao i cijela ekipa iz Napulja, Marco Carola, Gaetano Parisio, Danilo Vigorito…i kada sam pokrenuo label htio sam Marka na svom labelu i na svojim partijima tako da se tada ostvarila ta suradnja a sve ostalo je povijest 🙂 Imati Marka Nastića na labelu je sigurno velika stvar tako da je to izuzetno važno za Decoded. 14. ožujka možemo očekivati sve ono o čemu pričaju mnogi stariji partijaneri kako je prije bilo dosta te lude energije koju je muzika proizvodila, pa eto, mislim da ne postoji bolji DJ s ovog područja Europe koji bi to mogao bolje demonstrirati tako da je ovo definitivno zabava koju nikako ne biste trebali propustiti, a pogotovo mlađi naraštaji koji nisu bili u to doba.
{youtube}Pf6F7B4awKQ{/youtube}
 
 
6. Wild Card pitanje: Koji je najbolji savjet koji si u životu dobio?
 
Ostani svoj 😉
 
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2