Skip to main content
  • alt
  • 12.03.2015.

Deepholic Podcast 004: Fabo

I vrijeme je za još jedno uranjanje u Deepholicizam. U još jednu glazbenu priču čiji putevi beata nas ovoga puta vode malo preko granice za Rezident Mix i u vrući Brazil po našeg gosta.

 
Za sada smo posjetili Njemačku, istambulski house, i za trojku zaplesali na Mjesecu s dva Talijana koji poštu primaju u Londonu.
 
Iz Londona skačemo na matronu Deepholic obitelji Lady Dee, mladu entuzijatičnu beogradsku kraljicu beata, koja je karijeru započela 2009. Iza aliasa se krije Dijana Knežević, čiji zvuk se koncentrično iz domovine viralno proširio i na Švedsku, Austriju i kružnica se nastavlja širiti i dalje. 

alt

 
Dijana danas zvučne valove dijeli s brazilskim ambasadorom housea i techna, Fabø-om. Koja je njegova priča pitate se. Mladi glazbenik na sceni je tek nekoliko godina, ali ima neke specifične talente. Ponaša se poput križišta utjecaja, posude u kojoj se kondenzira lokalna senzualnost, nesputana energija brazilskih duša, ljubav prema životu i strast s globalnim referencama i glazbenim tokovima.
 
Znaš ono kada se jednostavno sve poklopi i kada nađeš pravu traku, ili ona nađe tebe, ili nađete jedno drugo. Događa se ponekad. A Fabø je svoju našao s trakom "Where I Stand". Pomaknuto zabavno zamišljena traka mehaničkog funka dospjela je u ruke jednog od članova Diynamic Recordsa, Karmona. Ovaj nizozemac preobrazio ju je u synth pop cosmic disco mješavinu. Podigao je vokal, odaslao digitalne strelice u valove i ubacio malo specifičnih minijaturnih pljeskova s 808-ice za jednu jako zabavnu traku.

alt

 
Želite li upecati koje izdanje našeg brazilca to možete učiniti na Nurvous (NY), Neurotraxx Deluxe (Italija), Electronique (VB) i njegovom vlastitom labelu Playperview. No posljednja zvučna poslastica izašla je pod zastavom Great Stuff Recordingsa. Koliko je ovaj stuff stvarno sjajan dovoljno govori činjenica da se u direktorskom stolcu labela osnovanog 2003. vrti ni više ni manje nego Tomcraft.
 
Naziv najnovijeg uratka je "Washed EP" a kroz ruke ga je proprao i Mark Lower, koji se poigrao s grooveom i bass linijom, ne dirajući samo srce stvari, već samo dodajući još jedan sloj intenziteta. U originalu Washed je traka koja se sporo gradi, uspinje se poput tekuće žive kroz neobičan sci-fi prizvuk nećega što te slijedi s bubnjevima u pozadini, dok ispod vibrira mračan bass.

No dosta ćaskanja, vrijeme je da staviš slušalice, zamoliš kolege da te puste da odeš u zen ili odereš na zvučnike ako si solo doma. Stisni play i uživaj u četvrtoj epizodi. Deepholic i KS obitelj vam želi fantastičan četvrtak!
 

 

► DEEPHOLIC 004│ FABØ by Deepholic on Mixcloud

 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2