Skip to main content
  • dejan miličević
  • 4.12.2005.

Intervju: Dejan Miličević (SER)

Počeo je sa DJ-ingom početkom 1995-te u malom beogradskom klubu "Omen" nastupajuči zajedno sa renomiranim DJ Božom Podunavcem, koga smatra za svog gurua. Sredinom 1996. godine sudjeluje u projektu po prvi put sa DJ Markom Nastićem kada nastaje Teenage Techno Punks.

Piše: 

Naslovna foto

Dejan Milicevic

Reci nam nešto o sebi!
– Dejan Miličević, 26, beograđan

Kako si došao u doticaj s glazbom? Zašto techno?
– Pa ovako, muzika u mom životu se pojavila jako davno pod uticajem mog starijeg brata, tu je bilo malo body, industrial, electro i sve sintetičko. Techno je usledio ubrzo zatim kao sasvim logičan korak napred na polju mog slušalačkog interesovanja.


Kako je započela Teenage Techno Punks priča?
– Neverovatna 97 godina je sticajem okolnosti Marka i mene spojila u projektima kojima je rukovodio Gordan Paunović, gde je ubrzo iz slogana (koji je btw smislio Gordan) nastala i organizacija. Inače, TTP je bio karaktrističan back2back set u našem izvođenju koji je obilovao hard zvukom i svezom teenage energijom..Već 98 smo proglašeni za najtechno duo u zemlji.

Kojeg umjetnika u svijetu glazbe najviše cijeniš i zašto?
– Teško je reći jedno ime zato što techno scena divlja već skoro 2 decenije, moja karijera traje već 1 deceniju i u tom periodu su se izmenjala razna imena izrazito važna za razvitak iste. Respect 2 Jeff Mills, Billy Nasty, Warlock, Richie Hawtin, Sven Vath, Uros Umek, Valentino Kanzyani etc…..

Jesi li zadovoljom svojom karijerom?
– Poprilično, tu sam već 10 godina i desila su se svakakva čuda.

S čim se trenutno baviš?
– Trenutno radim svašta, počevši od mog najstarijeg zanata dj-a, preko produkcije do apsolventskih dana studiranja.

Osim techna i elektronske glazbe, kakvu glazbu još voliš?
– Budući da se aktivno bavim produkcijom vec 3 godine trudim se da sa strpljenjem saslušam sve oblike kvalitetne muzike, elektronika je naravno broj 1 forever. Slušam Plaid u spavaćoj sobi, zatim Pharrell-ove kreacije za dobro jutro, zatim Matthew Herbert za šta god itd…..da ne smaram….:)

Koje su prednosti i mane clubbinga u Beogradu?
– Prednosti u odnosu na šta? Inače, Bg je grad dobrog vibe-a i clubbing iz godine u godinu prolazi kroz svakojake faze tako da clubber nikad nije u stanju da predvidi situaciju, medjutim clubbera sve više i vise…zaključite sami.

Smatraš li da je elektronska glazba dosegla svoj vrhunac?
– Smatram da je produkcija najbolja do sada što je i logično ali kad je elektronika u pitanju nikad se nezna, polako dolazi do fuzije svih pravaca sto apsolutno dovodi do novih varijacija na temu.

Vidiš li se u ovom poslu još dugo?
– Obožavam ovaj posao zato što je muzika univerzalni jezik i imaš priliku da na bilo kojoj tački na Zemlji ispričaš priču i publika te skapira. Inače posao dj-a je izrazito težak što je teško poverovati budući da znamo šta govore tabui na tu temu. Nadam se da ću se zadržati u tome što je duže moguće, inače, produkcija je moja evolucija tako da sam tu tek na početku.
– peace

Pitanja pripremila: Sanja Čvrljak

 

dobar house desktiop
sea star mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju