Skip to main content
  • 28.11.2023.

Luton o Endorphinu: “Treba toga što više – da se spajamo, dijelimo iskustva i muziku”

Ekscentrične košulje, zarazni house ritmovi, karizma za pultom…

Piše: 


Luka Šćepanović poznatiji kao Luton
jedan je od perspektivnijih srpskih DJ-eva koji scenu osvaja svojom karizmom za DJ pultom, zaraznim house ritmovima i naravno ekscentričnim košuljama koji su postali zaštitni znak njegovog neodoljivog “vizualnog identiteta”.

Luton je nedavno primio nominaciju za nagradu Ambasador, a uoči njegovog skorašnjeg dolaska u Zagreb na naš slavljenički Endorphin festival smo porazgovarali.

Iza tebe je još jedna velika godina u karijeri. Jesi li zadovoljan kako je protekla 2023.? Koje bi nastupe, događaje izdvojio?

Iskreno prezadovoljan, jako je brzo prošla, mnogo nastupa, mnogo lijepih putovanja i novih poznanstava, novih klubova i država :). Sjajno! Mogu izdvojiti recimo ovaj od prije par tjedana kada smo dovodili Felipe Gordona, nevjerovatan party! Inače cijelo ljeto je baš prtšalo!

Napokon si složio i novo izdanje, odradio si remix sa June Palmsom za “Plešemo” od Ive Lorens…

Taj remix je trebao bitil jetni hit, međutim izašao je malo kasnije, al’ je super prošao kod publike.

Je li možda još neki novi house hit, slažeš i pripremaš?

Da! Sprema se nešto novo. Nadam se na proljeće da će ugledati svjetlost dana 🙂

 

Tvoje košulje su postale apsolutan hit u posljednje vrijeme, baš smo nedavno i poseban tekst tome posvetili, no ono što nas zanima je tko je zaslužan za njihov dizajn?

Hvala na tome, jako lijep članak. Što se tiče dizajna i materijala to biram ja, dok drugi šiju. Mada, ko zna možda i to šivanje savladam.

Sredinom prosinca (decembra) sa bratom Šćepom “napadate” beogradski Hangar gdje pripremate finale još jedne velike godine u karijeri…

E, to je zapravo veliko finale ove uspješne godine koja je evo polako na izmaku. Prošle godine to je bilo u klubu Drugstore, gdje je nekako sve bilo u bijelom i bilo je mnogo dobro, jako dobar provod! Ove godine spremamo se za malo veći zalogaj i to u Hangaru! Bit će mnogo iznenađenja i zanimljivih stvari. Tako da nemam puno šta dodati osim da dođete pa će vam se sve samo ukazati :D!

 

Tvoj rad je prepoznat od strane nagrade Ambasador gdje si nominiran za regionalnog DJ-a godine. Kakav je osjećaj biti u tako renomiranom društvu?

Daaa! Iskreno nisam očekivao samo su mi javili. Naravno da mi godi biti u takvom društvu sjajnih imena iz cijele regije! Top!

Uskoro nam dolaziš na naš slavljenički Endorphin festival. Kako ti se sviđa ideja da na jedno mjesto okupimo više desetaka DJ-eva, koji će imati prilike svirati i prezentirati cijelo bogatstvo elektroničke glazbe?

Radujem se tome iskreno. Bit će mi zadovoljstvo biti jedan od predstavnika iz Srbije! Ideja je sjajna i mislim da nam treba toga što višeda se spajamo, dijelimo iskustva i muziku!

 

Što možemo očekivati od tvog seta osim tvojih neodoljivih košulja?

Pa može se svašta očekivati. Pratim masu, pratim vibe i onda tako i izlazi iz mene! Ali jedno je sigurno, a to je dobra “žurka”!


 

Izdvoji nam traku, dvije koje da slušamo prije nego što stigneš u Zagreb…

Što se tiče mjuze dok ne stignem, evo par traka da prolete ovi dani do festivala! Puno pozdrava i vidimo se uskoro.

Luton 1. prosinca stiže u zagrebački Boogaloo na naš Endorphin festival gdje će zasvirati na Oksitocin flooru uz DJ-eve poput 2odda, Alaina, Coema, Einfakinna, Marcela, Yakke i mnogih drugih. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio, a u prodaji su i grupne ulaznice (kupi 4, plati 3).

 

brejcha 2
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju