Skip to main content
  • 2.06.2021.

Manuel De La Mare: Nastup na LMF festivalu je povratak u dobra vremena

Prije desetak dana u Galleryu je gostovao Manuel De La Mare iz Italije s kojim smo popričali o njegovom glazbenom putu i predstojećem Let The Music Be Free festivalu što će se dogoditi 21. kolovoza na Jarunu.

Piše: 


Manuel je godine prije pandemije provodio zatrpan u gaže i vrijeme u studiju, stvarajući sebi svojstvene sjajne mikseve i izdanja, a definitivno se istaknuo i stvaranjem labela i radio emisije 303lovers.

1. Za početak kaži nam kako si došao u doticaj s elektroničkom glazbom?

Dok sam bio tinejdžer volio sam slušati različite glazbene žanrove. Bio je odličan klub u mom rodnom gradu koji je zaslušan što sam se zaljubio u house glazbu, ali prvenstveno moram zahvaliti svom prijatelju Alexu Kenji-u što sam počeo producirati i DJ-ati. On je inzistirao da prekinem sa sviranjem gitare i krenem u novu avanturu sa elektroničkom glazbom… i to sam i napravio!

2. Reci nam nešto više o konceptu 303lovers koji slovi kao radio emisija i label, te kako je došlo do realizacije te ideje?

Projekt sam započeo uz  Alex Kenji-a, a Luigi Rocca nam se pridružio nakon godinu dana rada. Uvijek smo željeli napraviti nešto za plesni podij, nešto što možemo vrtiti u svojim setovima. Nisam toliko dobar kad pričam o glazbi. Puno mi je lakše i puno sam bolji kada stvaram glazbu.

3. Koji klubovi i festivali gdje si nastupao nude posebnu energiju na flooru?

Previše je dobrih mjesta. Posebno bih istakao Tomorrowland, Ultru, Pacha, Ministry of Sound, Space, ali isto tako i brojna manje popularna mjesta koja mogu stvoriti nevjerojatnu atmosferu i daleko bolje vibracije.

4. Što se za tebe promijenilo od početaka? Kako si odrastao kao glazbenik i kao osoba i kako su se tvoji ukusi mijenjali ili razvijali tijekom vremena?

Možda se najviše promijenilo to što sam se u početku bojao letenja i nisam puno uživao u putovanjima. Sada živim posve drukčije i ne mogu doista zamisliti da sam uvijek na istom mjestu.

5. U globalnoj smo situaciji bez presedana koja nam je narušila redoviti način života? Što je za tebe bila najznačajnija promjena i nedostaju li ti stalna putovanja i predstave? Kako vidiš festivalsku sezonu koja se odvija 2021. godine? Odsvirali si neke setove iz svog matičnog studija. U vrijeme krize, neizvjesnosti i straha, umjetnost i glazba su važniji nego ikad prije i vjeruješ li da je kreativnost i uživanje u njoj vrijedan način za mentalni izlazak iz ove situacije?

Sigurno mi nedostaju putovanja, kao što sam Vam i rekao u prethodnom odgovoru. Moj život je u stalnom pokretu i partijanju. Ovu sam godinu više vremena proveo sa svojom obitelji, a imao sam vremena brinuti se o svojoj kondiciji, provoditi vježbe hatha joge, meditirati i jesti zdravu hranu. Pokušao sam brinuti malo više o sebi i za ljude oko sebe na najbolji mogući način. Kad se vratimo starim životnim navikama moramo biti u formi i spremni za nastavak.

6. Već si bio gost u Hrvatskoj. Imaš li kakvih uspomena odavde? Također, jesi li se upoznao s radom nekih naših lokalnih umjetnika?

Svakako da znam Dancelectric, upoznao sam ga u Revelinu, a zajedno smo radili i u studiju. Već sam svirao na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, ali Revelin je zasigurno najupečatljiviji. Ne možete tako često svirati u utvrdi!

7. Hrvatski partijaneri su vrlo uzbuđeni što će te slušati u Zagrebu ovoga ljeta i to 21. kolovoza na Let The Music Be Free festivalu na Jarunu. Što mogu očekivati od tebe, te što im pripremaš? Koliki dio tvog seta je unaprijed planiran, a koliko ga slobodno oblikuje energija s floora?

Da, nakon dugo vremena napokon imamo priliku svirati uživo pred publikom na tako jedinstvenom festivalu. Parada od 6 pokretnih pozornica na "LMF Festivalu" najbolji je povratak na velike festivale nakon dvogodišnje stanke. Drago mi je da će ovog 21. kolovoza LMF u Zagrebu biti onaj koji će označiti povratak u dobra vremena kojih se rado sjećamo.

Radujem se dolasku u Zagreb i puno mi znači što ću ponovno svirati za tako velik broj ljubitelja elektroničke glazbe na jednom mjestu i pozivam sve da 21. kolovoza dođu na jezero Jarun u Zagrebu i uživaju u glazbi i ovom jedinstveno iskustvo. Uvijek puštam za ljude ispred sebe, pa čak i ako pokušam planirani set onda puno improviziram. Imam novu neobjavljenu glazbu koju ću zasigurno svirati. Uvijek mi je vrlo poseban osjećaj kad prvi put pustim pjesmu pred mnoštvom ljudi. Nadam se da će vam se svidjeti ove nove pjesme!

LMF Festival najavljuje preko 40 DJ-a i 7 pozornica, a prva najavljena imena su Marco Carola, Luciano, Claptone, David Penn, Yakka, Petar Dundov, Pirupa, Technasia, Alex Kenji, Manuel De La Mare, Damir Ludvig, dok novi val izvođača stiže uskoro. Early bird ulaznice su puštene u prodaju preko Eventima

LMF Festival @ Jarun
https://www.facebook.com/events/217557559843549

Više informacija možete doznati i na službenim profilima na društvenim mrežama
https://www.facebook.com/LMFfestival/
i https://www.instagram.com/lmffestival/

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2