Skip to main content
  • 5.08.2018.

Petar Dundov: Napisao sam Dalmatinu kao sumu svih mojih iskustava na turneji…

Bio stara garda, novo pleme ili negdje između, novak elektroničkog ili iskusno uho, Petra znaš kao nezaobilazan dio domaćih snaga i jednog od najpoštovanijih domaćih elektroničara koji je zagazio u sve veće klupske plesne zvijeri globusa.

Piše: 


Ovo se pokazalo učinkovitim jer golema karijera i opus uključuju i remixe za Gregora Treshera i Alana Fitzpatricka, a u setove ga uključuju i Dubfire i Ben Klock, te si ga nalazio i na Sashinom Last NIght On Earth-u. U beskonačnoj karijernoj putanji izdanja si nalazio na golemostima labela poput Formaldehyde Records, Absense, PV (Pascal F.E.O.S.), Federation Of Drums, Delirium Red, Millsov Tomorrow za koji nastaje i mini LP Sculptures, Danza Electronica, Bedrock Records, Loveland Recordings.
{youtube}I9oWl8lj3Uc{/youtube}

Sada nastavlja svoju dugogodišnju ljubavnu vezu s belgijskim Music Man labelom, za koji se rađaju dvije nove produkcije – "Dalmatina" i "Once We Were Here". Pa razloge, želje, sentimente estetike i svježe planove prenosimo iz novoga intervjua danoga za Soundspace stranicu, s na pitanje o motivaciji i procesu iza nastanka novog izdanja Petar odgovara:

"Napisao sam Dalmatinu kao sumu svih mojih iskustava na turneji prethodnoga ljeta. Mnogo sam putovao mediteranskom obalom i imao sam ideju da složim kompoziciju koja bi mogla izraziti dio vibre dalmatinskog otočja. Kada sam se vratio u zagrebački studio snimio sam live session sa svim ključnim elementima. Nakon što sam  imao sve sastojke, proces miksanja je bio vrlo jednostavan. Kada je sve bilo dovršeno poslao sam traku svome dragom prijatelju Stefaanu iz Music Mana i izuzetno su mu se svidjele pa smo odlučili izdati."

Na pitanje o dugotrajnom odnosu i plodnoj suradnji s Music Man labelom napominje: "Radio sam s Music Manom mnogo godina i pomogli su mi da se razvijem kao umjetnik. Uvijek su vjerovali u moj zvuk i dozvolili mi prijeko potrebnu slobodu da radim na novim stvarima. Kao posljedicu bili smo u mogućnosti izdati mnoge divne albume i hit singlove, i znali smo da je ovo ispravna odluka."

No, kako je Petar prilično nastrojen na bio što što omogućuje eksperiment i kreativnost spominje kako voli biti uključen u čitav proces i stvari kao artwork.

"Vidim to kao vizualnu reprezentaciju glazbe. Blisko smo surađivali s mnogim vizualnim umjetnicima i to posebice za dizajn covera albuma. Uvijek imam specifičnu priču koju želim ispričati svojom glazbom i izuzetno je važno pronaći pravu osobu s kojom možete iskomunicirati poruku kako bi mogla biti integrirana u finalni dizajn. Što se tiče društvenih medija, kao sam prilično privatna osoba pokušavam se ne baš uključivati intenzivno. Volim komunicirati s fanovima o tome što se događa s novim izdanjima, intervjuima i showovima, ali nisam baš spremam dijeliti svoj privatni život na društvenim medijima."

Iako s druge strane vjeruje kako su "društveni mediji vrlo vani za svakoga to s želi povezati drugima, podijeliti ideje i surađivati […] Mislim da je najbolji način da se iskreno sudjeluje u globalnoj komunikaciji, da se izrazi ono što smatraš bitnim za sebe bez da dozvoliš da te previše usiše marketing društvenih medija."

Sloboda je neminovni dio stvaranja pa tako bez obzira na mnoštvo labela s kojima izdavao, i s kojima planira nastaviti surađivati, Petar objašnjava: "Kada pišem glazbu ne razmišljam o određenom labelu. To može odvlačiti pažnju jer većina labela uglavnom slijedi jedan distinktivni zvuk. Proces stvaranja bi trebao biti u potpunosti slobodan, to je mjesto na kojem se stvari zaista događaju. Sve je u guranju granica."

A pogled u budućnost otkriva: "Svirat ću mnogo po festivalima u Hrvatskoj ovoga ljeta – Dimensions, Adriatic Perception, Forestland itd. Također ću držati rezidenciju u Judinom Drvetu u Splitu svake srijede i posjetit ću Ibizu u sklopu Circoloca u DC10 početkom rujna. Završio sam nekoliko remixeva koji će uskoro izaći i također radimo i na novom albumu. Ako sve prođe po planu mogao bi izaći početkom 2019."

Pa tako za sva vaša žedna uha, za sve koji mogu zamisliti sjetne vožnje Dalmatinom, uzbuđenja, radosti i avanture novih obala i novih priča pažnju posudite niže i uživajte u novoj Petrovoj štoriji!
{youtube}7Qqzm3ThdXA{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk