Skip to main content
  • maceo plex
  • 15.05.2013.

Vraća se Maetrik

Nije neobično kada netko ima dva umjetnička imena, sukladno tome i dva različita stila, ali jest kada su oba podjednako tražena.

Naslovna foto

maceo plex
Američkome producentu i DJ Ericu Stornelu, znanom kao Maceo Plex i  kao Maetrik, to je pošlo za rukom jer angažiraju ga na nekim od najvećih festivala, a već ovog će vikenda zasvirati na njujorškome Electric Daisy Carnivalu u sklopu Entera Richieja Hawtina, te  tjedan dana kasnije na Beatportovoj pozornici na detroitskom Movementu. Kako je uz sve to  nedavno izdao i DJ Kicks miks, Mixmag je porazgovarao s američkim producentom te mi razgovor prenosimo.
 
Za vikend sviraš u New Yorku uz Setha Troxlera i Damiana Lazarusa između ostalih – koliko će se taj set razlikovati od tvojih klupskih kao Macea Plexa?
Moji setovi ovise o atmosferi partyja, ali i o mome raspoloženju. Volim razvaliti baš kao što volim ući u deep, ali sve ovisi o tome što dobivam iz mase. Ako vidim da su se nakačili, svakako ćemo putovati. 

{youtube}UfBMEc9jd3U{/youtube}

 
Već vikend poslije si na Movementu u Detroitu kao Maetrik. Koje su najveće razlike između Macea Plexa i Maetriku u smislu seta?
Kad sviram kao Maetrik, sve je mračnije i intenzivnije. Nije to tek nabijanje techna već uvođenja određene intenzivnosti u cijeli zvuk. Više sam svirao kao Maetrik negoli kao Maceo Plex i nije mi nikakav problem ubaciti i pokoju stvar sci-fi štiha.

{youtube}rXOiIZzJxjI{/youtube}

 
Tvoj DJ Kicks nedavno je izašao i veoma je hvaljen, posebice tvoja obrada klasika – hoće li se one naći u tvojim setovima?
Najvjerojatnije da jer te sam edite napravio ne samo iz želje da budu trake svirane i u 2013. godini već i zato što su trake koje stvarno volim.
 
Misliš li da američka festivalska scena sustiže europsku jer čini se kako Amerikanci, sudeći po festivalskim imenima, počinju voljeti underground?
Ne bih rekao da smo iza europske scene, jednostavno je riječ o manjoj underground sceni. Komercijalni dio scene je ogroman i zato su i honorari za velika underground imena manji. To znači da ima manje partyja, ali svi moji prijatelji znaju što dobro dolazi iz Europe, samo im treba novaca da to i dovedu ovdje. Electric Daisy Carnival i Movement dobar su primjer premošćivanja razlika između masivne europske i američke scene. 

{youtube}TkVhmr_GYbM{/youtube}

 

Što možemo očekivati od tebe do kraja godine?
Vraća se Maetrik!
.
 
dobar house desktiop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju