Skip to main content
  • alt
  • 7.12.2013.

Kad se ljubav i glazba spoje, nitko nam ništa ne može

Evo kao da sam jučer počeo s mjesečnim chartom, još pod dojmovima s ljetnih festivala, a već je stigla zima što me na neki način razveselilo jer to znači da je ljeto blizu.

 
Kada sagledam selekciju, u njoj se nekako nazire i adventsko raspoloženje ljubavi i emocija, ali se nazire i sunce, more i obala mood. U svakom slučaju jedno znam, a to je da muzika ima nevjerovatan healing efekt te me nekako diže u više stanje svjesti, odnosno oslobađa nas od terora svakodnevnih misli koje su rezultat razrušenog sustava vrijednosti u kojem živimo. Evo i charta:
 
Onazis – Chorus Univerzum – Decoded Mini
Kada sam selektirao glazbu, nisam ni skužio da je opet Edyjev label Decoded našao mjesto na chartu. Pjesma je prekrasna, lagano gradi priču te iz minute i minutu nas vodi prema tom adventskom raspoloženju koje sam već spomenuo. Istovremeno nenapasno utječe na slušatelja.  Easy, Epic and Cool 🙂
 
 
Arctic Anorectic_ – While_Driving – Arctic Anorectic
Arctic Anorectic – The Jogger – Arctic Anorectic
Ovaj label iz Izraela me toliko oduševio da sam morao izabrati dvije pjesme za ovomjesečni chart. To je ona tajna glazbe koju nikada nemožemo objasniti, djeluje na nas,  mi smo toga vjesni, a to ne možemo izraziti. Što to znači? Da smo limitirani ili da smo prosvjetljeni? Teško je dati odgovore na ova pitanja, ali ezoterija glazbe koja je servirana u ove dvije pjesme je definitivno nešto što nas tjera da tražimo u glazbi te momente. "While Driving" je baš kako kaže  sam naslov lagana vožnjica, mene asocira na vožnju po nekoj sunčanoj plaži baš u ovom periodu zime, koketirajući s progresivom i deep tech houseom. "Jogger" se više bavi noćnim doživljajem tog istog dana kada smo se vozili po plaži, odvodeći nas dublje u čaroliju koju tražimo na plesnom podiju, baziranu na malo tvrđem grooveu-
 
Neud Photo – Dimensions (Zarkoff feat. Iva Vis Mix) – Kraftjerkz label
Zarkoff i Iva Visković u akciji za njujorški label koji rezultira ovim izvrsnim transatlantičkim kolabom s Robinom. Ima taj Zarkoffov šmek, koji se na neki način susreo s disco izričajem New Yorka. Ivin vokal dolazi do punog sjaja te nas, kako i sama pjesma kaže, vodi u novu dimenziju. 
 
Hatikvah – Not_Gonna_Leave_You ((Rey & Kjavik Remix)) – Danza Macabra Records
S obzirom na toda je prošla pjesma prizvala novu dimenziju, tako se mix kreće dalje prema malo mračnijoj i kvrgavijoj pjesmi. Pomalo ruff, ali još uvijek u granicama deepa mogu reći da me pomalo podsjeća na pravu zimu s ledom po cesti koji nas veseli kada se po njemu svjesno kližemo, ali i provocira kada se slučajno prokližemo. Provokativno, kvrgavo, ali ide kao po ledu 🙂
 
Signor Andreoni – Transportation – Amam
 
Kao i svake igre s opasnim stvarima, tako nas i led može dovesti do momenta da se razbijemo kližući se po njemu. Tako i ova pjesma nas razbija na najosnovnije dijelove, mičući sve nepotrebno iz aranžmana i ostavljajući nas na konkretnom deep tech grooveu koji ne preže ni od čega te nas vozi i vozi.
 
DEEKAY JONES – New York, New York (Hercules & Love Affair vs Ha Ze Factory remix) – Shaddock Germany
Budući da smo već imali New York u kombinaciji, vraćamo se opet njemu, gradu kolijevci house glazbe. Iz prošle pjesme, koja je maknula sve nepotrebne elemente, ova nam daje malo više safta u obliku funky groovea, usput opjevavajući New York, kao božićna molitva za taj grad, a mi se volimo moliti na plesnom podiju. Vesele perkusije nas podsjećaju da je Djed Mraz blizu.
 
Carl Shawn – Your Kidding – Bulletdodge
Lift na 22. kat je možda najbolji opis za ovu pjesmu. Jednostavan, brz, čist, precizan.  Sa samo jednim ciljem – da nas digne na 22 kat. Defitivno pjesma koja će probuditi svaki plesni podij, bilo na dječjoj rođendanskoj zabavi, u klubu penzionera ili u Sirupu.
 
Manhooker – pushin & shovin (rotciv remix) – Luv Shack Records
Kako se mix blizži kraju, dolaze nam i pjevalice. Simonov Luv Shack records mi je jedan od dražih PURE house labela koji su se pojavili u zadnje vrijeme. Jednostavan i učinkovit house bez filozofiranja. Nit' je raw nit' je prepečen – baš onakav kakav ja volim.
 
Stones & Bones – Somebody – Abicah Soul
I šećer na kraju – Stones & Bones – moj nadraži house band na svijetu. Pjeva o ljubavi, i to zvuči istinski. I potvrđuje tvrdnju koju mi je rekao Dalibor sa Sonusa usred noći – da je jedino ljubav stvarna. I kada čujem ovakvu pjesmu, onda sam stvarno siguran da je samo ljubav stvarna. Neka ostane na ljubavi prema glazbi jer kada se dvije ezoteričke stvari poput glazbe i ljubavi spoje – ništa nam nitko ne može.



 

Sergej Snooze 11/2013 chart mixed by Sergejsnooze on Mixcloud

 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk