Skip to main content
  • 31.05.2015.

Manipulacija medijima u elektronskoj glazbi

Međunarodni glazbeni samit IMS Ibiza 2015, nedavno je pokrenuo mnoga pitanja, a zanimljivo je da čak 75,64% ispitanika, ovog stručnog okupljanja vjeruje da je moguće kupiti karijeru u elektroničkoj glazbi.

Piše: 


Danas kad je DJ ujedno i producent, prevladava mišljenje da je izuzetno važno lansirati ime na top ljestvice kako bi honorari nastupa bili što veći. Navodno da je to upravo i glavni razlog za razne manipulacije medijima.
{youtube}XM7T4PrkbSY{/youtube}

Izgleda da su najpopularnije aktivnosti kupovina vlastitih traka na portalima kao što je Beatport, te kupovina lažnih fanova na društvenim mrežama kao što je Mixcloud, Soundcloud, Facebook, Twitter itd.

Što vi mislite o tome i – Smatrate li da „kupljene zvijezde“ mogu potrajati?

Ne znam da li je bugarski izvođač KiNK prilikom biranja naslova za svoj singl mislio baš na generiranje lažnih slušanja na profilima ovih društvenih mreža Mixcloud i Soundcloud, ali ime traka dana „Cloud Generator“ djeluje kao prigodna audio pozadina vezana na temu.
{youtube}Ag8HoZDuzxc{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk