Skip to main content

Vinyl Toxicologija – svezak peti

Alex Celler, pravim imenom Alexandros Berdos je dobro poznato ime u elektroničkoj glazbi.


Grk rođen u Solunu (Thessaloniki), no od 2004. sa prebivalištem u Londonu. Prvi E.P. naziva Rotation Plan, a izlazi mu 2006. na etiketi Marcela Castellia Music X Press, no samo u digitalnom formatu.

Dosta često sam svirao Cellera u mom omiljenom, nažalost zatvorenom klubu Fanatic i to singlove poput La Palma, The Gooveseeker, Wallaby, Tromelin, Nymphoz, Taifas – Internullo (A.C. RMX), dok od 2009. uz Down With G.O.D. u kuferu sa vinilnim 12'' izdanjima uvijek nosim i 10 inčnu singlicu na dragoj BLA BLA etiketi: Roderik Flohil & Wietse Smit – What Would Jesus Do, sa koje naravno sviram Cellerov RMX.

U Londonu se Celler upoznaje sa Antheom Nzekwu sa kojom izdaje sveukupno četiri 12'' singla. Anthea Marie Nzekwu je 2004. godine bila finalistica DJ talent showa 'Joy Of Decks' britanskog ITV kanala u kojoj joj je mentor bio planetarno popularni miljenik hrvatske publike Mr.C iz skupine The Shamen.
{youtube}vKkMtHa0_kU{/youtube}

Ploču sam dobio poštom od kolege iz Berlina koji ju je kupio u Spacehall dućanu. Žao mi je što je sa You Tube obrisan originalni spot napravljen kao animirani crtić.. Slušamo What Up D.O.G. Dub u RMXu genijalca Sneaka.
{youtube}JkVJd9E-xvA{/youtube}

2009. Tuning Spork Records TS 51 Germany

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop