Skip to main content
  • alt

3D Street Art Festival u Splitu

Umjetnost je ovdje s razlogom. Ona je ovdje da uljepša svijet i život učini bogatijim i upravo Split će od 12. do 14. lipnja postati bogatiji za fantastično internacionalno umjetničko događanje.

 
Crtanje je nevjerojatan talent da svoj stvarni svijet u kojem uranjaš u 3 dimenzije (Einstein bi ubacio još i vrijeme no mi se sada ipak bavimo s u vremenu zamrznutim vizualnim) prikažeš u dvodimenzionalnom mediju. ali uz dodatak optičke iluzije koji zatvara krug i iznova nešto plošno čini trodimenzionalnim.

alt

 
3D Street Art posebno je koncentriran na urbane gradske prostore na kojima autori u platna pretvaraju sve što vide oko sebe… pločnici, ceste i asfalt postaju poprišta u potpunosti novih svjetova.
 
Profesionalni umjetnici će u suradnji sa studentima i učenicima likove akademije suhom pastelom zamotati Rivu u ove 3D iluzije.
 
Uz nevjerojatno zabavne nove priče koje stvaraju sam događaj je ujedno i edukativnog karaktera promičući likovnu umjetnost, koordinaciju i druženje studenata s umejtnicima iz čitavog svijeta i organiziranjem radionica kako bi se svi zainteresirani mogli upoznati s materijom i dobiti prve smjernice ovog fantastinog umjetničkog momenta koji već godinama obogaćuje svjetske metropole.
 
Svi su pozvani na sudjelovanje kao pomagači u crtanju, polaznici radionica ili samo kao promatrači pa dok umejtnici ne stignu na Rivu prati službenu FB stranicu događaja.
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop