Skip to main content
  • 12.08.2015.

4D zvuk – avangardni sound system nove generacije

Od 2008. godine nadalje 4DSound razvija avangardni sound system slijedeće generacije koji istražuje prostornost zvuka kao medija.

Piše: 


Sam sustav je već testiran na golemim eventima kao što su Berlin Atonal i ADE predstavljaući rad umjetnika kao što su Biosphere, Dasha Rush, Vladislav Delay i Raster-Noton.

Cilj ovog sustava je u potpunosti promijeniti iskustvo slušanja glazbe i povezati um i tijelo. Baš ovakvi auditorni eksperimenti doveli su do nove avanture gdje se na posljednjoj "Techno In Space" seriji istražuju različita psihološka stanja povezana s iskustvom zvukom.

4DSound će tako u suradnji s Today's Art festivalom u Haagu predstaviti novi projekt Circadian. Od 24. do 27. rujna kolektiv će predstaviti 24-satni program istražujući kako slušanje u prostoru djeluje na stanja svijesti različito tijekom dana i noći. Od psycho techna do interaktivnih performansa koji će uključivati neuro senzore i uz sudjelovanje u meditaciji sudionike će kroz ovo fantastično iskustvo voditi Lisa Park,  Oscar Mulero, Marco Donnarumma i Kazuya uz Noqturnl A/V performanse Johna Connella i Florence To.
{youtube}WEJFxwYAmbY{/youtube}

Tri dimenzije su iluzija. Dobro došli u četverodimenzionalni svijet zvuka!

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju