Skip to main content
  • alt
  • 6.08.2017.

50 sati zvučnih pejzaža za opuštanje

Nedavna studija "Real Happiness" BBC Earth-a i Sveučilišta Berkeley pokazala je da promatranje dokumentarnih filmova o prirodi može potaknuti značajno povećanje osjećaja strahopoštovanja, zadovoljstva, radosti, zabave i znatiželje, te obratno – smanjiti osjećaj umora, ljutnje i stresa.

Piše: 


Ukratko mogu stvoriti ono što autori nazivaju pravom srećom tj. svojevrsna sreća koja vodi do stvarnog poboljšanja zdravlja i blagostanja pojedinaca.
{youtube}2R2gb0MKJlo{/youtube}

Imajući to na umu, BBC je nedavno objavio 50 sati vizualnih zvukova u HD rezoluciji na Youtubeu, koristeći ostatke snimki iz njihove TV serije "Planet Earth II". 10 sati planina; 10 sati džungle; 10 sati otoka; 10 sati pustinje i 10 sati travnjaka – svi su oni sadržani u ovom ciklusu za opuštanje.
{youtube}UuWr5TCbumI{/youtube}

Znanstveno je dokazano da ovaj materijal olakšava stres, te promovira sreću i strahopoštovanje. Možda je pak nedjelja, najbolji dan da iskušaš to na vlastitom primjeru.
{youtube}2QPbriKs_sI{/youtube}

{youtube}Bsjbyeztpd4{/youtube}

{youtube}fvRkWO5g2HE{/youtube}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop