Skip to main content
  • 20.05.2014.

Aktualno u Cinestaru: Grace od Monaka

Na vrhu popularnosti 1956. Grace Kelly napustila je karijeru holivudske glumice i udala se za princa Rainiera od Monaka.  

Piše: 


Šest godina kasnije, kada se našla suočena s krizom koja je zaprijetila Monaku i njenom braku, slavni redatelj Alfred Hitchcock pružio joj je priliku da se vrati u Hollywood kao glavna glumica u njegovom novom filmu Marnie.  Grace je na raskrižju: izabrati život koji je oduvijek mislila da želi ili prihvatiti životnu ulogu princeze od Monaka.

Ideja o mome životu kao bajci je sama po sebi bajka“ – Grace Kelly

O PRIČI
Radnja je smještena u 1962., šest godina nakon tzv. vjenčanja stoljeća. GRACE OD MONAKA intimni je prikaz godine u životu princeze koja je do danas ostala ikona i najslavnija princeza –  Grace Kelly – i priča o njenom pokušaju mirenja prošlosti i budućnosti, želje za povratkom u svijet filma i nove uloge majke dvoje djece, članice kraljevske obitelji i supruge princa Rainiera III.

Dok razmatra ponudu redatelja Alfreda Hitchcocka Grace se nađe u osobnoj krizi kad Rainierov pokušaj modernizacije Monaka stopira predsjednik Francuske Charles de Gaulle, koji prijeti nametanjem francuskih poreza Monaku i preuzimanjem kraljevstva silom.
{youtube}bFYmYWa348c{/youtube}

Velika međunarodna kriza i prijetnja francuske invazije predstavlja veliko iskušenje ne samo za njenu obitelj i brak te novu domovinu, već i za njen privatni život. To će biti trenutak kad filmska ikona, Amerikanka daleko od doma, mora donijeti veliku odluku: onu o povratku u svijet filmskog glamura i status u cijelom svijetu obožavane zvijezde ili onu o prihvaćanju novog identiteta, dužnosti prema suprugu, djeci i najmanjoj državici na svijetu, kneževini koja je sada njen dom.

Grace od Monaka je bajka koja se stvarno dogodila, romantična priča i portret filmske legende, princeze Grace, te shvaćanju da ljubav nije ukorijenjena samo u strasti. Ljubav je obveza. Film možete pogledati u Cinestaru.

Redatelj:  Olivier Dahan ( La Vie en Rose, My Own Love Song)
Glavne uloge: Nicole Kidman (Moulin Rouge, Eyes Wide Shut, The Others)
        Tim Roth (Pulp Fiction, Planet of the Apes, Reservoir Dogs)
        Paz Vega (Habla con ella, Spanglish)

CHRISTOPHER GUNNING (skladatelj)
Christopher Gunning poznati je britanski skladatelj. Nagrađen je nagradom BAFTA za La Vie en Rose,  a za istu nagradu nominirana je njegova glazba za The Big Battalions, Wild Africa i When the Whales Came.  Ima četiri nagrade BAFTA i tri nagrade Ivor Novello te prestižnu Zlatnu značku (BASCA). Radio je glazbu za skoro sve Poirot televizijske filmove s Davidom Suchetom te za sva tri serijala Rosemary and Thyme s Felicity Kendal i Pam Ferris. Njegova glazba za reklamnu kampanju za Martini dobila je tri nagrade Clio.

Ulaznice za ovaj film možete osvojiti u našem ovotjednom Cinestar Giveawayu koji starta u utorak u 12h.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk