Skip to main content
  • 28.03.2013.

Alternacija – agencija za rekonstrukciju zabave

Alternacija je jedna neobična agencija, po pristupu radu, specifičnim uslugama i posebnim vještinama njenih članova. Njena djelatnost je rekonstrukcija zabave.

Piše: 


Preko pet godina Alternacija razvija drugačiji, avangardan pristup zabavi koji povezuje performere na štulama, akrobate, plesače, žonglere, neobične kostime i specijalne efekte u složene koncepte zabava i publiku vodi u potpuno nevjerovatno iskustvo.

Nastali smo 2007. godine kao proizvod međunarodnog projekta u kome je sudjelovalo 77 mladih kreativaca, performera, glumaca, animatora i umjetnika. Od tada smo posvećeni traženju pravog spoja različitih vještina i umjetnosti. Tim pristupom stalno tražimo načine da se pomjere granice, očekivane na korporativnom, zabavnom ili muzičkom događaju, i upravo odatle i slogan – entertainment reconstructed“, kaže Dejan Tomka, osnivač i generalni menadžer Alternacije.

Ovu neobičnu trupu mogli ste vidjeti na Exit festivalu u Novom Sadu, Refresh festivalu u Kotoru, festivalu Revelin u Dubrovniku, kao i na brojnim promotivnim događajima i klubovima u regiji. Odnedavno kao dio HNS porodice, specijalizirane za usluge u šoubiznisu i kulturi, Alternacija postavlja nove standarde u zabavi na ovim prostorima – video maping i koncept Dance Arene na Exitu 2012., Final Reveal koncept večer, Techno Therapy koncept masovnog “rave” događaja itd.

Događajima koje organiziramo, dajemo potpuno novu dimenziju, od osmišljavanja koncepta, kreiranja multimedijalnih instalacija i 3D i video mappinga, specijalnih efekata, do dizajna kostima i rekvizita od najrazličitijih materijala koje koriste performeri. Na taj način možemo svakom klijentu ponuditi nešto novo, izazovno i da u potpunosti odgovorimo na specifičnost različitih brendova. Zato ono što radimo pepoznaje i korporativni i šoubiznis sektor”, kaže Tomka.

Pored usluga namojenjenih klijentima, Alternacija vodi i malu školu performansa, u kojoj odabrani polaznici mogu razvijati svoje sposobnosti kroz specifičan spoj plesa, žongliranja, scenskog pokreta i akrobacija.

Na taj način tijekom godina Alternacija je razvila svojstven tim performera, ali i uspostavila suradnju sa velikim brojem organizacija i performera iz cijele regije. Među timom i suradnicima mogu se pronaći gotovo svi oblici nastupa poput performera na štulama, animatora, klaunova, žonglera sa vatrenim i led rekvizitima, klupskih plesača, akrobata, trejsera (parkour ekipa), lutkarsko pozorište, show dance trupu. Veliki broj kreativaca suradnika sudjeluje i u kreiranju kostima, rekvizita, scenografija i specijalnih efekata i stalno je u potrazi za izazovnim novim izazovnim idejama poput LED plesača, laser mirror plesača, plesa u zraku itd.

Spremni da vas iznenade svojim vještinama, odvažni da budu drugačiji i ispred vremena, kreativni i atraktivni, svakako će vam otkriti potpuno novi svijet zabave.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2