Baner

Amy, Amy, Amy - priča o Amy Winehouse

Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014

Autor Nick Johnstone odgonetava život i karijeru jedne od najnadarenijih britanskih zvijezda.


Knjiga Amy Amy Amy traga za hirovitim putovanjem Amy Winehouse do slave, od njezine židovske obitelji iz sjevernog Londona, preko triju škola, do trenutka kad je potpisala ugovor za Island Records u dobi od 18 godina. Johnstone detaljno opisuje njezin meteorski uspon do statusa zvijezde, pri čemu su je dva albuma lansirala do vrha, iako su otvoreno konzumiranje alkohola i droga potpuno odredili pozornicu njezinog osobnog života obilježenu ispadima.

Napisi o problemima s anoreksijom, bulimijom i sumnjom na samoozljeđivanje osigurali su joj mjesto u novinskim naslovima, a prijetili su i zasjeniti neumanjen glazbeni talent, dok joj je napeti brak s Blakeom Civil-Fielderom u stilu «Sida i Nancy» osigurao opširno i stalno izvješćivanje u tabloidima. Amy Amy Amy nastoji ispraviti neuravnoteženost dajući potpun uvid u talent Amy Winehouse. Knjiga istovremeno nudi iskren prikaz njezinih mnogostrukih osobnih kriza u ovoj zanimljivoj i zabavnoj biografiji iznimno nadarene izvođačice.

Nick Johnstone autor je 12 knjiga uključujući: Patti Smith: A Biography (Omnibus Press), The Melody Maker History of 20th Century Popular Music (Bloomsbury), A Brief History of Rock'n'Roll (Constable & Robinson) te memoara A Head Full of Blue (Bloomsbury). Među ostalim pisao je i za The Guardian, The Observer, The Times, The Daily Telegraph, Uncut, Mojo, The Wire, The Sunday Herald, Melody Maker, Magnet, The Jewish Chronicle, The Jerusalem Post i Dazed & Confused. Živi u Londonu.

•    Područje: biografije
•    Biblioteka: Biblioteka POP
•    Izdavač: Naklada LJEVAK
•    Godina: 2008
•    Broj stranica:
•    Format: 15 x 23,2 cm
•    Cijena: 89 kuna

Amy, Amy, Amy - priča o Amy Winehouse