Skip to main content
  • iphone
  • 9.04.2012.

Apple prijavio novi patent

Htjeli bi da je sve bežično, da ne morate tražiti utičnicu, da je vaš mobitel napunjen i nadograđen kad vi to samo zamislite.

Piše: 

Naslovna foto

iphone

Takvom idejom se vodi i Apple koji je prijavio patent na bežično punjenje njihovih uređaja i nadogradnju najnovije verzije softvera prije nego korisnik uređaj uopće izvadi iz kutije.

U patentnoj prijavi se opisuje sustav koji će za napajanje koristiti prijenos energije radio valovima ili korištenje magnetske indukcije. Uređaji mogu biti izravno bežično punjeni ukoliko podržavaju takvu mogućnos ili se punjenje može obavljati putem odgovarajućeg pakiranja. Uređaji zatim mogu biti uključeni kako bi prikazivali promotivni sadržaj, a u patentu se opisuje i funkcija koja omogućuje otkrivanje koji je uređaj ispred ostalih, kako bi se samo na njemu prikazivali odgovarajući sadržaji.

Ova zadnja funkcija olakšava i trgovcima vizualnu promociju uređaja dok je uređaj još uvijek u originalnom pakiranju, a korisniku bezbrižnost, jer se ne može dogoditi da se baterija uređaja isprazni.
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2