Skip to main content
  • 17.03.2019.

Australski doktor opće prakse smatra da MDMA nije opasan

U Australiji se posljednjih mjeseci događaju strahoviti pritisci na elektroničku glazbenu kulturu i organizatore festivala.

Piše: 


Povod tome su brojni smrtni slučajevi na festivalima, te uhićenja za distribuciju opojnih sredstava. Nedavno su uvedeni rigorozniji uvjeti za organizatore festivala, a pristupilo se i oštrim diskusijama potrebitosti stanica za anonimno testiranje droga na festivalima. Nijedna osoba na ovom planetu ne zna u kojem pravcu će je odvesti MDMA. U tijeku je stalna, žestoka rasprava U Viktoriji, Novom Južnom Walesu i svim krajevima svijeta o drogi koja se često naziva ecstasy.

Australski doktor opće prakse David Charles Thomas, nagovijestio je tu temu rekavši da to „stvarno nije jako opasno“, ali je u osnovi mislio da nije za svakoga i da ga treba ga koristiti na pojedinačnoj osnovi. GP je rekao australskoj radio mreži, na podcastu pod nazivom Triggered, Deborah Clay, "ako je u čistom obliku, a vi ste zdrava osoba, ova droga vjerojatno nije opasna."

Izjavio je daMDMA radi na povećanju uzbuđenja za korisnike, ali također ograničava njihovu sposobnost reguliranja temperature. Može ih natjerati da se osjećaju kao da imaju mnogo više energije, ali ona također razdvaja njihovu regulaciju temperature i percepciju do stupnja upozorenja".

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2