Skip to main content
  • zastava sad
  • 7.10.2022.

Biden oprašta sve savezne prekršaje posjedovanja marihuane

Predsjednik Joe Biden poduzima svoje prve velike korake prema dekriminalizaciji marihuane, ispunjavajući obećanje iz kampanje da će izbrisati prethodne federalne osude za posjedovanje i započinje proces potencijalnog labavljenja savezne klasifikacije droge

Piše: 

Naslovna foto

zastava sad


Biden je u četvrtak oprostio sva prijašnja savezna kaznena djela običnog posjedovanja marihuane, potez za koji su visoki dužnosnici administracije rekli da će utjecati na tisuće Amerikanaca optuženih za taj zločin.

Pušenje trave sada je popularnije od pušenja duhana

Kao dio najave, Biden je također potaknuo guvernere da poduzmu slične korake kako bi državi oprostili jednostavne optužbe za posjedovanje marihuane, što je potez koji bi potencijalno mogao utjecati na još mnogo tisuća Amerikanaca.

A predsjednik će zadužiti Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite i državnog odvjetnika Merricka Garlanda da "ekspeditivno" preispitaju kako je marihuana raspoređena prema saveznom zakonu, što je prvi korak prema potencijalnom ublažavanju savezne klasifikacije koja trenutno marihuanu stavlja u istu kategoriju kao heroin i LSD.

"Nitko ne bi trebao biti u zatvoru samo zbog upotrebe ili posjedovanja marihuane", rekao je Biden u videu najavljujući svoje izvršne radnje.

Potezi koje je Biden najavio u četvrtak zaustavljaju potpunu dekriminalizaciju, koja uživa sve veću potporu obje političke stranke. No, to su prvi značajni koraci koje je jedan američki predsjednik poduzeo prema ukidanju kaznenih sankcija za posjedovanje marihuane.

Kao kandidat, Biden nije podržao legalizaciju marihuane u rekreativne svrhe. No zauzeo je stav prema dekriminalizaciji.

“Nitko ne bi trebao biti u zatvoru zbog marihuane. Kao predsjednik, dekriminalizirat ću upotrebu kanabisa i automatski izbrisati prethodne osude”, rekao je tijekom predsjedničke kampanje.

Ublažavanje federalnih pravila o marihuani na snazi je ​​posljednjih godina kako je droga legalizirana u sve većem broju država. Krajem 2020. Zastupnički dom donio je mjeru kojom bi se marihuana dekriminalizirala na saveznoj razini, iako to nije bilo prihvaćeno u Senatu pod republikanskom kontrolom.

Izvor: Cnn

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2