Skip to main content
  • 21.01.2024.

Dobrodošli u Artechouse, inovativni prostor posvećen sjecištu umjetnosti, znanosti i nove tehnologije

Artechouse je umjetnički prostor koji kombinira umjetnost, znanost i tehnologiju kako bi stvorio jedinstvena iskustva posjetiteljima.

Piše: 

Naslovna foto

Fotografije: Artechouse Facebook

Posvećen je izlaganju radova umjetnika novih medija. Glavni cilj Artechousea je predstavljanje izložbi koje podupiru njegovu misiju inspiriranja, obrazovanja i osnaživanja drugih. Osnovan je s ciljem pružanja interaktivnih i inovativnih umjetničkih doživljaja koristeći napredne tehnologije.

Često koristi digitalnu umjetnost, projekcije, svjetlosne instalacije i druge tehnološke elemente kako bi stvorio prostorne doživljaje koji potiču posjetitelje na interakciju s okolinom. Njihovi prostori često služe kao platforma za umjetnike koji eksperimentiraju s novim medijima i tehnologijama.

Često koristi tehnologiju proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR) u svojim izložbama i događanjima. Oni se fokusiraju na stvaranje iskustava koja kombiniraju umjetnost s naprednim tehnologijama kako bi posjetiteljima pružili jedinstvene i interaktivne doživljaje.

To može uključivati upotrebu AR-a kako bi se proširila stvarnost umjetničkih instalacija ili VR-a za uranjanje posjetitelja u digitalni svijet.

Izložba “Beyond The Light” nastala u suradnji sa NASA donijela je tako slike svemirskog teleskopa James Webb u imerzivnom iskustvu.

Magentaverse by Pantone

Istražite bezgranične prizore, zvukove, osjećaje i inspiracije Pantone boje godine 2023., Viva Magenta. Zakoračite u impresivno kinematografsko putovanje kroz euforičan svemir boja; prilika da istražite instalacije inspirirane zemljom pod vašim nogama sve do dubina svemira, uronite u kreativne energije, potaknete svoj duh i poboljšate svoje blagostanje.

Artechouse može ponuditi različite izložbe, audio-vizualne nastupe i događanja, fokusirajući se na suvremene umjetničke pristupe i tehnologije. Važno je napomenuti da se Artechouse trenutno može posjetiti na tri lokacije: Washington, New York i Miami Beach.

Više info www.artechouse.com

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2