Skip to main content
  • 8.10.2020.

Enter The Club: Razigrano iskustvo Berghaina u virtualnoj stvarnosti

Noćni život u Berlinu poslužio je kao inspiracija za mnoge umjetničke oblike.

Piše: 


Više je ilustratora uspjelo prenijeti atmosferu dekadentnih partya koji traju danima, među njima i Virginie Kypriotis sa svojim fantastičnim vizijama Berghaina. Novi projekt "Enter The Club" učinio je njezin rad još zanimljivijim pretvorivši ga u iskustvo virtualne stvarnosti.

Projekt, koji je proizveo UN OEIL SUR TOUT, digitalni kreativni studio sa sjedištem u Parizu, sadrži šarene vizije Berghaina, koje su prethodno predstavljene na iHeartBerlin. Detaljna ilustracija Berghaina temelji se na stvarnom planu nekadašnje elektrane koja se pretvorila u jedno od najslavnijih mjesta za noćni život ikad. Iskustvo u virtualnoj stvarnosti nekima će zasigurno vratiti mnoga sjećanja. Onima koji u stvarnom životu nisu imali priliku posjetiti techno meku, aplikacija će pružiti jedinstvenu priliku da to učine iz udobnosti svog doma.

A budući da se čini da će Berlinčani zapravo morati preživjeti strašnu zimu bez plesnih podija cijene se svi pokušaji održavanja klupske kulture. Aplikacija je trenutno dostupna samo za iOS, a možete je preuzeti ovdje. Glazbu potpisuje Nick Höppner.

Pogledajte kratki demo u videu ispod!

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2