Skip to main content
  • 24.10.2011.

Epska noć u New Yorku: Povratak Studia 54

U utorak, 18. listopada mnoštvo medijski eksponiranih ličnosti nije zaobišlo epsku noć u New Yorku, kada je ponovno ali samo na jednu večer otvoren legendarni klub iz sedamdesetih Studio 54.

Piše: 

Naslovna foto

Epska noć u New Yorku


Zasluge pripadaju ekipi jakog američkog satelitskog radia Sirius koja je ovim partijem pokrenula svoj novi kanal posvećen disko glazbi – Sirius XM. Glazbena tematika u klubu bila je presjek disko klasika iz 70-tih a moto večeri jedinstven “Man in the moon with the cocaine spoon”. To zlatno doba disca postalo je životni stil, obilježilvši novu eru glazbe, mode ali i kokainske afere mnogih ličnosti. Muziku su na ovom događaju birali legendarni umjetnici iz toga doba Nicky Siano i Leroy Washington a pridružilo im se novo ime na house sceni – Avicii.

Svo blještavilo iz 70-tih realno je prenešeno i producirano te večeri. Od osoblja tu su bili Karin Bacon koja je producent zabavnog dijela programa, Scott Barley – arhitekt večeri, Marc Benecke – domaćin večeri, Myra Scheer – asistentica bivšem suvlasniku Steve Rubellu, Chuck Garelick – šef sigurnosne službe, Scott Taylor – bivši bartender.
{youtube}A_EGWfLGTtU{/youtube}

Osim toga nisu zaboravljeni ni vizualni detalji poput go-go plesačica, performeri u zraku i drag queenovi. Plesni podij je bio prekriven bijelim perjem, stubišta napravljena sa printanim tepihom leoparda, a prostor uređen uz prekomjerni broj lustera i ogledala. Izrađen je poseban vodopad od bijelih balona koji su se spuštali sa stropa čime je "flashback" u 70-te bio vjerno dočaran.

Našli smo snimku epske noći od 18. listopada koju možete poslušati ovdje.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2