Skip to main content
  • 7.03.2024.

BBC je emitirao dokumentarni film “When Disco Ruled The World”

Get into the Groove – upustite se u istraživanje zvukova, zvijezda i mode koji stoje ispred pokreta sredinom i potkraj 70-ih.

Piše: 

Naslovna foto

John P. Kelly

George McCrae priča nam o svojim prvim pločama s disco divom Gloriom Gaynor.

Čujemo sexy zvukove Donne Summer i Nile Rodgersa koji nam priča priču o svom bendu – moćnom Chicu. Glavni pjevač Maurice White opisuje prekrasan svijet Earth Wind and Fire – i naravno, tko bi mogao zaboraviti Village People.

Foto: John P. Kelly

Miksu su dodani Saturday Night Fever, film koji je promijenio način na koji smo plesali i provodili subotnje večeri, hedonistički ekscesi Studia 54. Bilo je to doba koje je stvorilo veličanstvenu glazbu, svjetlucave kugle, a disco je bilo nemoguće ignorirati.

Intervjuirani su George McCrae, Gloria Gaynor, Maurice White iz Earth, Wind and Fire, Nile Rodgers iz Chic, The Real Thing, Tina Charles i prvi intervju sa sve četiri sestre iz Sister Sledge nakon 10 godina.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk